Hlavní obsah

Zlín podesáté za sebou porazil Karlovy Vary, nájezdy rozhodl Leška

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů prohráli v 50. kole extraligy se Zlínem 2:3 po samostatných nájezdech a k definitivnímu postupu do předkola play off jim chybí bod. O desáté výhře Zlína nad Západočechy za sebou rozhodl v páté sérii nájezdů Petr Leška.

Foto: Petr Horník

Zákrok karlovarského gólmana Lukáše Mensatora proti šanci Zlína.

Článek
Fotogalerie

O první vážnější akci zápasu se postaral hostující Švrček, ale jinak patřil začátek domácím. V šesté minutě otevřel v přesilové hře skóre na brankovišti důrazný Kumstát, druhý gól mohl přidat navrátilec do karlovarské sestavy Hluchý, ale prosadil se opět Kumstát. A opět v početní výhodě - podruhé se člen elitní formace prosadil tečí Noskovy střely.

Poté se ale začali prosazovat zlínští hráči. Balánovu samostatnou akci ještě Mensator zastavil, ale v pokračující akci jej již Čech překonal. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, Lučka ale trefil ranou od modré čáry jen tyč. Hostům se díky tomu ale podařilo utlumit elán domácích bojujících o postup do předkola play off.

Zvýšit vedení Energie mohl ve 26. minutě Zaťovič, Dubu ale nepřekonal a o dvě minuty později bylo vyrovnáno. Opět se prosadil Čech a vyrovnal tak Kumstátovu bilanci. Zlínští následně ovládli hru a Balaštík nebyl daleko od vstřelení třetí branky.

Následně navíc Karlovy Vary hrály 65 sekund ve třech a musely se strachovat o výsledek. Výsledkem tlaku Beranů byla ale jen Galvasova tyč, ostatní střely Mensator ve spolupráci s bránícími hráči zlikvidoval. Bez ohledu na to se ale na ledě začalo jiskřit.

Přiblížit hosty výhře mohl ve 42. minutě Köhler, ale Mensator jeho šanci zlikvidoval. A poradil si i s dalšími nebezpečnými protiútoky Zlína. Domácí poté mohli potřetí udeřit zejména v přesilových hrách, na své dva úspěchy ze začátku zápasu však navázat nedokázali.

Se ziskem jednoho bodu byly nakonec oba celky spokojeny a muselo se tak prodlužovat. V nastavené pětiminutovce byli blíže druhému bodu hosté, Mensator však předvedl několik skvělých zákroků, dvacet sekund před koncem se ale zaskvěl i Duba, jenž vychytal Čuttu. Ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. I v těch kralovali oba brankáři Duba a Mensator. Prosadil se až v páté sérii podruhé jedoucí Leška.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kumstát (Skuhravý, Skladaný), 8. Kumstát (Nosek, Skuhravý) - 9. F. Čech (Sivák, Řezníček), 28. F. Čech (Balán, Sivák), rozhodující nájezd Leška. Rozhodčí: Baluška, D. Konc (oba SR) - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6, navíc Dobroň (K. Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5093.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, Kokko, Prošek, M. Rohan - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Hluchý, T. Klíma, Zucker. Trenéři: Baďouček a Pešout.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Míka, Matějíček, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - F. Čech, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata: