Hlavní obsah

Asi jsem zakletý, čekají nás perné týdny, má jasno Smoleňák z Kladna

PRAHA

Sezónu začal na Spartě, ale končí ji na Kladně. V pátek se útočník Radek Smoleňák předvedl na holešovickém ledě, odcházel s porážkou. Přitom ještě v předposlední minutě hosté vedli, ale neudrželi výsledek. Obehraná písnička byla opět na světě. "Co k tomu mám říct, tohle se opakuje už několikátý zápas. Vedeme po druhé třetině, ale pak to pokazíme," sypal si popel na hlavu kladenský forvard.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanský útočník Sacha Treille se snaží překonat brankáře Kladna Lukáše Cikánka.

Článek

Máte v podvědomí, že přijde zase chyba, zkrat? Netuším. Myslíme si, že máme vyhraný zápas a přestaneme makat. Soupeři, kteří proti nám hrají, nejsou hloupí, tohle vycítí. Dají nám jeden gól, my se složíme, padne třetí gól. V posledních třech zápasech jsme ztratili asi devět bodů.

Ve druhé třetině jste mohl zvýšit na 3:1, ale velkou šanci jste zahodil. Na střídačce jste vzteky bouchl hokejkou, že? To byla šance, nevím. Poslední dobou mi to tam nepadá, asi jsem zakletý. Kdybych zvýšil na 3:1, bylo by to o něčem jiným.

Bylo utkání pro vás více emotivní, když jste ještě před pár týdny hrál za Spartu? Je to jiné hrát proti klukům, které znám, jsem s nimi kamarád. Ale teď se soustředím na Kladno, nemyslím na ty, proti kterým hraju.

Na Spartě sezónu Radek Smoleňák začal, teď už hraje za Kladno.foto: hcsparta.cz

Je pro vás lehčí najít motivaci? Play-out je hlavně o vás a Boleslavi, Sparta a Brno mají velký odstup... Nevím, jestli to je výhra, nebo prohra. Víme, o co hrajeme, nebude to lehké. Klukům na Spartě se asi dýchá trochu lépe, že nehrají jakoby o nic, ale vždy se o něco hraje. Nás čeká ještě perných jedenáct zápasů.

Na zápas přišlo 2219 diváků, co tomu říkáte? Není se čemu divit.

V neděli vás čeká Boleslav, čeho se vyvarovat, abyste vyhráli? Určitě to bude velký zápas, hraje se o všechno, je to mezi námi. Každý den si říkáme, že něco změníme, ale my to neuděláme. Takže ani nemůžu říct co na neděli připravíme.

Boleslav prohrála v Brně, inkasovala pět gólů, sledujete její výsledky?

Koukáme na to, ale když my nebudeme vyhrávat, tak nás ani zajímat nemůže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.