Hlavní obsah

Druhou třineckou výhru nad Litvínovem režíroval třemi body Bonk

TŘINEC

Třinečtí hokejisté i ve druhém čtvrtfinálovém utkání s Litvínovem využili domácího prostředí a po výhře 3:2 vedou v sérii 2:0. Po sobotním hladkém vítězství 6:0 se Oceláři tentokrát na druhý bod nadřeli a v zápase museli od šesté minuty otáčet dvoubrankové manko. Třemi body za dva góly a jednu asistenci se na obratu podílel kapitán Radek Bonk.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán hokejistů Třince Radek Bonk

Článek

Hostující hráči upozorňovali, že se musí soustředit na začátek, přesto se domácí hned v úvodních sekundách dostali díky Varaďovi a Polanskému do gólových šancí. Nápor Ocelářů ale vzápětí utnulo vyloučení Lojka, které přesně po minutě potrestal ranou od modré čáry obránce Gula, který vstřelil svou první branku v extralize.

Litvínov se snažil o častou střelbu a navíc přidal větší důraz a tvrdost. Z agresivnějšího pojetí hry ale plynula častá vyloučení a počet trestných minut byl jen v první třetině větší než v sobotu za celý zápas. Nejvážněji vypadala situace po střele litvínovského beka Černoška, po níž Hamerlík nevěděl, zda má puk pod kontrolou. Kubinčák se snažil vyšťourat kotouč a jeho počínání se nelíbilo Krajíčkovi, který ihned ručně zjednával respekt třinecké obrany.

Hra čtyři na čtyři se více osvědčila Litvínovu a kombinaci Jenáčka s Jánským zakončil druhý jmenovaný z levého kruhu nechytatelně do horního růžku třinecké svatyně. Autor druhé trefy hostí ale následně vystřídal světlý okamžik s horším: za úder hlavou vyfasoval trest ve hře, tedy na pět minut a do konce utkání. Automaticky tak nemůže hrát příští zápas. Za chvíli byl vyloučen také Kubát a Třinec využil nabídnutou dvojnásobnou přesilovou hru využil po 28 sekundách díky Bonkovi.

Druhá třetina byla převážně v režii Ocelářů. Pomohla jim k tomu hned v první minutě vyrovnávací branka v přesilovce, která padla po chytré křížné přihrávce Hrabala. Po ní střílel Růžička do odkryté branky. Na třetím gólu Třince má lví podíl čtvrtá formace, která nadělala svým pohybem zmatek, utahala hostující obranu a střídající Bonk po závaru hravě uklidil kotouč do prázdné klece.

Zpestřením druhé části byla i výměna názoru mezi Kubátem a Květoněm, který nakonec soupeře zápasnickým chvatem povalil na led. Litvínov v této fázi spoléhal zejména na brejky, ojedinělé výpady Heinische a Kubinčáka však Hamerlík vyřešil. Postupem času pak pozvolna přebíral iniciativu a byl v závěru druhé třetiny nebezpečnější.

Domácí ve třetí části vyčkávali, co hosté vymyslí a přenechali jim aktivitu. Severočeši se do vyložených šancí dostávali sporadicky. Tím největším ohrožením byl pokus Kubinčáka z mezikruží, který zlikvidoval třinecký gólman rozklekem. Naopak domácí, kteří se omezili brejky, mohli vedení pojistit po akcích Růžičky a Semana. Skóre nezměnila ani závěrečná power play hostí, která trvala necelou minutu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Třinec - Litvínov 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Bonk (D. Květoň, Polanský), 21. M. Růžička (Hrabal, Bonk), 29. Bonk (M. Růžička, Zíb) - 3. Gula (Černý, Trávníček), 6. Jánský (Jenáček). Rozhodčí: Ország, Baluška (oba SR) - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7, navíc Jánský (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4411. Stav série: 2:0.
Třinec: Hamerlík - Seman, Hrabal, Zíb, Krajíček, Hudec, Lojek, Richter - Varaďa, Bonk, M. Růžička - V. Polák, Polanský, D. Květoň - Zagrapan, Peterek, Kohn - Orsava, od 22. minuty navíc McGregor, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Litvínov: Volke - Gula, Švarný, Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Martinka - Černý, Vopat, Trávníček - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jenáček, Heinisch, Jánský - Bojer, Kracík, Majdan. Trenéři: Kýhos a Kučera.

Reklama

Související témata: