Hlavní obsah

Vítkovice v repríze finále přejely Pardubice a ujaly se vedení v sérii

PRAHA-tv

Stále úřadující hokejový mistr z Pardubic přijížděl k prvnímu semifinále play off na led Vítkovic s pozitivní bilancí vzájemných zápasů. Jenže repríza posledního finále vyzněla tentokrát jednoznačně lépe pro ostravské hokejisty. Vítkovice vyhrály i zásluhou dvou branek Jiřího Burgera 4:0 a ukončily šňůru šestnácti vítězných zápasů Pardubic v play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Pohl z Vítkovic (vlevo) a pardubický obránce Branislav Mezei

Článek

V osmé minutě se do drobné šarvátky za domácí brankou pustili Voráček a Starý a při hře ve čtyřech ujel vítkovické obraně Kolář. Sám před brankou ale netrefil puk ideálně. Na druhé straně byl v dobré střelecké pozici faulován Szturc a v následné přesilové hře zlikvidoval šanci Klimka brankář Růžička. Když už to vypadalo, že první třetina skončí bez gólu, napřáhl z levého kruhu Burger a otevřel skóre zápasu.

Další branku přidal v 27. minutě Huna, který dostal parádní přihrávku od Tomase, projel mezi dvěma obránci, a napálil puk do horního růžku pardubické branky. Hosté mohli odpovědět, když Koukal zpoza vítkovické klece vybízel ke skórování Koláře, ten však jeho přihrávku minul. Růžička zase na konci třetiny i vleže vyrážečkou zabránil gólu po střele Klimka.

Hned na začátku třetí třetiny fauloval Vosátko unikajícího Koukala, jenže kapitán Pardubic nedokázal v následném trestném střílení Málka prostřelit. Potřetí tak udeřilo na druhé straně. Klimek přihrál zpoza branky Vránovi a ten nikým nehlídán zvýšil na tříbrankový náskok. Tři minuty před koncem dokonal pardubickou zkázu svým druhým gólem Burger po přihrávce Káni.

Vítkovice tak proti Pardubicím alespoň trochu zmírnily velmi negativní bilanci ze vzájemných zápasů. V předchozích čtrnácti soubojích si Ostravané připsali pouze dvě výhry oproti dvanácti porážkám.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy
Vítkovice Steel - Eaton Pardubice 4:0on-line
Branky a nahrávky: 20. Burger (Káňa), 28. Huna (Tomas), 46. Vrána (Klimek, Pohl), 57. Burger (Káňa). Rozhodčí: Hradil, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8. Bez využití. Diváci: 8064.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Ficenc, Voráček, Bartoň, Rehák - Ujčík, Burger, Káňa - Huna, Húževka, Strapáč - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, J. Sýkora, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: M. Růžička - Nakládal, Kaberle, Píša, Kočí, Jillson, Mezei, M. Drtina, Mocek - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Somík - Kůrka, Špirko, Rákos - Pineault, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hynek.
Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.