Hlavní obsah

Průvan v šatně hokejové Sparty. Končí devět hráčů v čele s Výborným

PRAHA

Pořádný vítr zavál v šatně hokejové Sparty. Přišel nový sportovní manažer a ten dostál svým slovům. “Jádro Sparty musíme změnit,“ říkal Otto Sykora před pár týdny, když byl povolán přebudovat mužstvo, které v této sezóně extraligy propadlo. Obměna se děje, a je rázná. Do nové sezóny ve Spartě nepočítají s devíti hráči, kteří byli dosud v týmu. Mezi nimi je i David Výborný.

Foto: hcsparta.cz

David Výborný ve Spartě dohrál, klub s ním nepočítá.

Článek

Tato devítka neoblékne dres Sparty. Aspoň v nadcházející sezóně. Končí David Výborný, Ondřej Kratěna, Petr Macholda a Doug O´Brien. Karel Hromas s Markem Bartánusem pro příští sezónu zamíří na hostování s další možnou perspektivou ve Spartě. V Holešovicích nebude dále působit ani obránce Michal Gulaši, který nepřijal novou nabídku smlouvy. V dresu Sparty se nadále neobjeví také útočníci Radek Smoleňák a Tomáš Kůrka.

„David Výborný a Ondřejem Kratěnou toho pro Spartu v minulosti odvedli mnoho dobrého a pro řadu lidí byli tváří Sparty. V současné době ale budujeme nový tým a nám do jeho konceptu už nezapadají,“ vysvětluje Sykora. A dvojice obránců Macholda a O´Brien? „Nenabídli jsme jim novou smlouvu, už s nimi nepočítáme,“ informuje nový sportovní manažer.

Otto Sykora, nový sportovní manažer hokejové Spartyfoto: www.hcsparta.cz

Hromas je hráčem s obrovským srdcem, ale přesto půjde na hostování. „V budoucnu může být ještě velmi platný. Momentálně však cítíme, že ve své kariéře potřebuje nějaký nový impuls, a proto mu jen prospěje, když změní prostředí. Sledovat budeme pozorně i Marka Bartánuse. I on totiž potřebuje dostat hodně prostoru, aby se po příchodu ze Slovenska v české extralize ještě více adaptoval,“ říká Sykora.

Gulaši končí, protože podle slov manažera neakceptoval ani navýšený kontrakt. Skončili Smoleňák i Kůrka. Prostor dostanou jiní.

„Chci, aby Sparta hrála rychlý, hodně bruslivý a nátlakový hokej. Noví hráči tak musí splňovat tyto kritéria spolu s enormním nasazením. Ve hře našeho týmu musí být cítit nadšení ze hry,“ říká sportovní manažer Sykora. Zatím však není konkrétní. „Prosíme zatím o trpělivost, hráči mají stále platné smlouvy v jiných klubech. Kádr budujeme postupně a čeká nás hodně práce.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.