Hlavní obsah

Titul vyhrál Kohn ze šatny. Užil jsem si to i z kabiny, usmál se třinecký útočník

TŘINEC

Smolný začátek, šťastný konec. Mistrovským šampaňským a doutníkem zpestřený. Třinecký hokejista Ladislav Kohn nedohrál poslední extraligový zápas sezóny, za faul na vítkovického Jana Káňu šel v první třetině do sprch. Titulu se ale dočkal, na oslavné okamžiky čekal v šatně v dresu a bruslích. „Doufám, že oslavy budou bouřlivé,“ smál se Kohn po utkání.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva hráči Třince Radek Bonk, Jan Peterek a Ladislav Kohn s extraligovým pohárem.

Článek

Nejdříve výhra v základní části, nyní titul... Je to nádherné, někteří tomu obětovali hodně roků, šli jsme za tím celou sezónu, dřeli jsme. Nádherně jsme se semkli a šli za tím pohárem. Odměna za tu dřinu na konci byla fantastická.

Jak jste prožíval zápas vy, pro vás asi nebyl ideální, ne? Zápas předtím jsem mohl být nejšťastnější, ale dnes bohužel (ve čtvrtém utkání Kohn vstřelil čtvrtý gól, ale ten nakonec nebyl vítězný). Takový je hokej. Někdy ten náš slogan: "hrajeme tvrdě"...snažili jsme se tak hrát, ale dopadlo to takto. Myslím si, že zákrok byl absolutně čistý. Já jsem si to ale užil i z té kabiny.

Co jste dělal v šatně? Říkal jsem klukům, že se ani nebudu svlékat, protože dneska to vyhrajeme a užijeme si to.

Hokejisté Třince se radují ze získu titulu.foto: ČTK/Petr Sznapka

Je nakonec lepší, že jste nevyhráli ve Vítkovicích, ale doma? Manželko, hned jdu (stačil během rozhovoru Kohn zařídit). Je úplně jedno, kde vyhrajeme. Před domácím publikem to je nádherné, lidé si to mohou užít s námi. Celou sezónu nám fandili. Tady jsem (křičí Kohn do dáli na manželku). Lidi vyprodali halu a obrovsky nám fandili. Byli sedmým hráčem na hřišti, strašně nám pomohli.

Co bylo pro vás v play-off nejhorší? Když jsme prohrávali semifinále se Slavií 1:3 na zápasy. Ale nikdy jsme nepřestávali věřit, věděli jsme, že tento mančaft má sílu. Dokázali jsme to otočit, už jsme si to nenechali vzít.

Co zdobí nového mistra? Tady je fantastická ofenzíva. Od Martina Růžičky až po posledního hráče. Martin měl neskutečný play-off. Jsme rádi, že byl na naší straně. Dík patří všem hráčům. Ať těm, kteří zablokovali střelu, ubránili přesilovku. Až samozřejmě po Petera Hamerlíka, který chytal fantasticky.

Jde titul v extralize srovnat se Stanley Cupem, v roce 2002 jste byl součástí Detroitu, který tuto trofej získal? Vítězství je vítězství. Člověk těžko srovnává. Stanley Cup je těžší dosáhnout, ale vyhrát pohár je všude těžké. Vždy tomu předchází dřina, odříkání. Každý, kdo si tím projde, určitě potvrdí, že to není jednoduché.

Reklama

Související témata: