Hlavní obsah

Extraligový lídr poprvé prohrál, Kladno nestačilo na Vítkovice

OSTRAVA

Vedoucí tým hokejové extraligy Kladno přišel v utkání 5. kola o svou dosavadní neporazitelnost, Středočeši prohráli na ledě Vítkovic 1:3. Domácí měli více ze hry, jejich vítězství však potvrdil Viktor Ujčík až gólem při závěrečné power-play.

Článek

Vyrovnaný ráz utkání vydržel jen deset minut; nátlakový způsob vítkovického hokeje pak začal hostům dělat značné obtíže ve vlastním pásmu. Kafka ve 13. minutě pod tlakem rozehrál přímo na hokejku protihráče Strapáče, ale Jan Káňa nechal po jeho rychlém posunutí v obrovské příležitosti vyniknout Cikánka.

Vicemistr svou převahu přesto ještě v zahajovacím dějství dokázal korunovat šťastným gólem. Szturc posunul puk do mlýnice před branku a zřejmě o brusli jednoho z obránců touš zapadl až do k tyči. Sudí po poradě s kolegou u videa branku uznal.

Domácí svůj náskok navýšili v úvodu druhé části, když Sýkorův bekhendový pokus přepadl Cikánkovi přes lapačku za záda. Dominanci Ostravanů narušilo až čtyřminutové oslabení. Při něm měl Bicek na holi snížení, ale z brankoviště přestřelil bránu. Navzdory třem přesilovkám mělo Kladno ve druhé části jen pět střel na Málka. Jedna však znamenala kontaktní gól, který po dobře sehraném brejku dva na jednoho dosáhl Hovorka, a po 96 minutách ukončil Málkovu neprůstřelnost.

Vítkovičtí mohli znovu odskočit na dvoubrankový rozdíl, těžkou ránu Tomáše Káni pod břevno však Cikánek nepustil. Podobně dopadl na startu třetí třetiny i Burger, jehož střelu z mezikruží kladenský brankář opět kryl. Středočeši se v závěru drali za vyrovnáním, ale při power play jim ujel Ujčík a do prázdné branky zpečetil jejich první porážku v sezoně.

Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Szturc (Burger), 25. J. Sýkora (Štefanka), 60. Ujčík (Malík, Málek) - 33. Hovorka (Dragoun, Kalla). Rozhodčí: Hradil, Trombík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 5498.
Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Sedlák, Sloboda, Rehák, Voráček, Trnka - Ujčík, Burger, Szturc - Pohl, Húževka, T. Káňa - Svačina, Štefanka, J. Sýkora - Šedivý, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Cikánek - Skrbek, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Kameš - Bicek, Patera, M. Hořava - Hovorka, Dragoun, Kalla - Kafka, Lukáč, Valský - M. Látal (22. Diviš), Knotek, Kuchler. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: