Hlavní obsah

Pardubický Bartek: V létě jsem si víc zahnul hokejky

Pardubický útočník Martin Bartek potvrdil i v Brně skvělý vstup do sezóny, v níž si zatím s výjimkou domácího duelu se Spartou připsal v každém zápase aspoň jeden bod. K vítězství 4:1 přispěl dvěma góly.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pardubický Bartek (vpravo) ujíždí plzeňskému Hamanovi.

Článek

V Brně jste dal čtvrtý a pátý gól v nové sezóně. Čím to, že vám to nyní tak padá?

V létě jsem si pořídil nové hokejky. Mají větší zahnutí. V minulé sezóně jsem totiž často pálil po ledě, teď je pro mě mnohem snazší puk zvednout. Ve formaci s Elkinsem a Somíkem jsme si navíc sedli a hokejem se bavíme.

S devíti body patříte mezi nejlepší hráče v kanadském bodování. Vnímáte to?

Občas se na pořadí podívám. Člověka to potěší, avšak nedělám z toho vědu. Pardubice mě angažovaly právě proto, abych góly dával nebo na ně přihrával. Důležitější než moje statistiky jsou body, které si připíšeme do extraligové tabulky jako mužstvo.

Po výtečném vstupu do sezóny jste si prožili menší krizi. Už jste ji zažehnali?

Já bych to krizí ani nenazýval. Ve Zlíně jsme prohráli trochu smolně, utekla nám závěrečná desetiminutovka. Za jediný skutečný výpadek považuju výraznou porážku se Spartou. To utkání nám mimořádně nevyšlo.

Pak jste se ovšem hned zvedli vydřenou páteční výhrou nad Budějovicemi...

Ano. Ty dva body byly doslova ubojované. K tomu jsme přidali další tři v Brně. Týden pro nás sice špatně začal, avšak naprosto perfektně skončil.

Sehráli jste v něm o jeden zápas víc než Kometa, ale přesto vám síly nechyběly...

Fyzičku máme dobrou. Problém vidím spíš v našich domácích utkáních, v nichž se nám příliš nedaří překonávat úpornou obranu soupeřů. To musíme zlepšit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.