Hlavní obsah

Karlovy Vary podruhé za sebou doma vyhrály, nyní nad Slavií

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v 15. kole pražskou Slavii 6:2 a podruhé za sebou získali doma tři body. Západočeši se i díky dvěma gólům Petra Kumstáta a Martina Zaťoviče bodově odpoutali od poslední Mladé Boleslavi.

Článek

Slavia přitom vstoupila do zápasu aktivně a jen díky výbornému zákroku brankáře Salfického, který se opět objevil v karlovarské brance, neotevřel ve 3. minutě hostující Čermák skóre. Karlovarští se však postupně osmělovali a střelami Gulašiho a Mocka prověřili pozornost brankáře Furcha. Výsledkem zvýšené aktivity Západočechů byla první branka, kterou v 6. minutě po průniku z pravého křídla vstřelil Zaťovič.

Při první přesilové hře Slavie se opět několikrát vyznamenal Salfický, který postupně zlikvidoval příležitosti Kůrky a Svobody. V početní výhodě se ale prosadili domácí. V 16. minutě, po střele Mocka, se puk dostal ke Skuhravému, který nezištnou přihrávkou vyzval Mikesku ke vstřelení své první branky v dresu Karlových Varů.

I v prostředním dějství pokračovala aktivní hra domácích. Střelu Kumstáta z bezprostřední blízkosti ještě ve 22. minutě Furch reflexivně zneškodnil, ale o tři minuty později, při vyloučení Vašíčka,již byl na Kumstátovu teč Noskovy střely krátký.  O pět minut později bylo Růžičkovým svěřencům ještě hůře. Domácí Zucker vyslal do úniku dalšího mladíka Kuběnu, který střelou k levé tyčce navýšil stav zápasu již na čtyřbrankový rozdíl. Vrátit Slavii do zápasu mohl v přesilovce Svoboda. Střelu, která Salfickému propadla za záda však zachytil pohotový Mikeska.

Spokojenými domácími diváky vyvolávanou pátou branku vstřelil svojí druhou trefou v utkání Zaťovič. Slavisté ale nerezignovali. Ve 49. minutě překazil Salfickému čisté konto po vyhraném buly Růžička a poté dokázal na 5:2 snížit Svoboda. Poslední slovo měli ale domácí. Konečnou podobu výsledku dal Kumstát, který využil třetí domácí přesilovku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 6. Zaťovič (Mikeska), 16. Mikeska (Skuhravý, Zaťovič), 25. Kumstát (D. Nosek, Pech), 30. Kuběna (Zucker, Kupec), 45. Zaťovič (Skuhravý, Mocek), 55. Kumstát (Pech) - 49. V. Růžička ml., 53. T. Svoboda (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Fraňo, Homola - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 3411.
Karlovy Vary: Salfický - D. Nosek, Gulaši, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gawryletz, Gründling, Přindiš - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Slavia Praha: Furch - Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík, Špelda - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - Micka, T. Hertl, M. Čermák - Jaškin. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: