Hlavní obsah

Pinc je nejlepším gólmanem v extralize, velebí kapitán Nedvěd oporu lídra

LIBEREC

Už pětibodový trhák v čele tabulky extraligy se povedl hokejistům Liberce. V severočeském derby s Litvínovem znovu potvrdili už déle trvající stabilní formu a připsali si jedenácté vítězství z posledních dvanácti zápasů, přičemž na domácím ledě vyhráli pojedenácté v řadě.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Liberecký brankář Marek Pinc

Článek

„Nemáme důvod, proč nebýt spokojení. Upevnění první pozice je příjemné. Na obrazu hry se odrazil i fakt, že jsme byli lepší, než soupeř,“ říkal liberecký kapitán Petr Nedvěd, který si další asistencí rozšířil svoje už tak bohaté konto v kanadském bodování.

„Po celých šedesát minut nás držel brankář Mára Pinc. Dal nám šanci a dostatečný klid k tomu, abychom vstřelili potřebné góly. Pinc je podle mně nejlepším gólmanem v extralize. Rozhodně jsme Litvínov nemohli podcenit, protože v posledních dvou kolech dal třináct branek. I v Liberci naznačil snahu o útočení, ale nedovolili jsme soupeři větší nápor,“ líčil elitní centr lídra tabulky.

„Vezeme se na vlně a chceme na ní vydržet co nejdéle. Víme, že naše tažení může také skončit, proto si téhle vítězné šňůry vážíme. Vyhráváme i zápasy, které třeba nezvládáme tak, jak bychom si představovali. Ale každý celek, jenž má vysoké ambice, potřebuje i dávku štěstí,“ povídal ještě Nedvěd.

Od výkonu brankáře Pince začal svoje hodnocení i asistent libereckého trenéra Filip Pešán: „Hlavně jeho zásluhou Litvínov neproměnil vypracované šance. Dopouštěli jsme se chyb i v obraně, ale zápas jsme celkově zvládli. Každopádně není na místě nějaká euforie. Pětibodový náskok před Spartou nepřeceňuji, protože Pražané mají k dobru páteční zápas v Mladé Boleslavi a mohou to současné manko na nás zase snížit.“

Zklamaný Ručinský

Zklamaný byl po zápase litvínovský kapitán Martin Ručinský: „Srazil nás už začátek, kdy jsme se dostali pod tlak vinou častého vylučování. Sice jsme vyrovnali, ale Liberec po třetím gólu už zápas kontroloval. Proti rozjetému soupeři jsme neměli naději na výrazné zdramatizování utkání, protože domácí hráli výborně i směrem dozadu.“

Mrzel ho kontrast mezi zápasy doma a venku. „Před vlastními fanoušky jsme o třídu silnější. Je pěkné, že jsme doma šestkrát v řadě vyhráli, ale nedokážeme na to navázat, když vyjedeme na led soupeřů. Na něm se nám letos vůbec nedaří,“ připomněl Ručinský.

Asistent trenéra Jiří Kučera jen přikývl: „Hokej se hraje na góly a v tomhle směru nás Liberec předčil svou produktivitou. Takže nám nezbývá, než se znovu vzchopit doma a pokusit se v neděli porazit Spartu.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.