Hlavní obsah

Hračička odnesla Litvínovu body na Spartě. Kolaps, který přihrál play-out

PRAHA

Poslední mýlka rozhodla. Jen sekundy zbývaly do konce šedesáté minuty a Litvínov na ledě Sparty chyboval. Tenkrát vstřelil třetí gól domácích, hosté prohrávali 2:3 a věděli, že předkolo play-off je v nenávratnu. Příští týdny bude hrát mužstvo ze severu Čech ve skupině o udržení. Boj o titul patří jiným. „V závěru to byl od nás kolaps. Zbytečná hračička u nás ve třetině nás stála minimálně bod,“ přiznal asistent trenéra Viktor Lukeš.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Litvínov skončil na zádech, play-off hrát nebude

Článek

Litvínov přijel na Spartu s jednoznačným plánem - vyhrát. To samé zopakovat v neděli v Pardubicích a doufat, že Kometa Brno vše prohraje. Ale hned v prvním úkolu selhal. Přitom vedl na Spartě 2:0, ale v poslední třetině přišel o vše, chyba Černého rozhodla. I o důležitých bodech do play-out.

„Každá ztráta bodů je špatná. Ztráceli jsme během sezóny i v posledním měsíci úplně zbytečně. Na konci byla hrubka, šlo o vyrovnaný zápas, ten spěl do prodloužení, ale zničehonic dali gól do prázdné brány,“ byl přepadlý Viktor Hübl, nejproduktivnější hráč Litvínova.

Verva nezačala sezónu špatně, držela se v popředí, ale s přibývajícími týdny a měsíci padala níže. Nakonec skončila pod desátým místem, tím, které je považováno po první části sezóny za dobrý základ.

Snad se s tím popereme, věří Hübl

Den před zápasem Sparty s Litvínovem vyhrál mistr z Třince na ledě Pardubic a zajistil si účast v předkole. Do postupové desítky zbývalo jediné volné místo. Šanci mělo Brno, Karlovy Vary a Litvínov. Ten už je ze hry.

„Je možný, že to na nás ráno trochu padlo při rozbruslení, když jsme viděli výsledky (Třince), byli jsme trochu skleslí, ale říkali jsme si, že se o poslední šanci popereme,“ řekl Hübl.

Litvínov, Slavia a Mladá Boleslav čekají na čtvrtého do skupiny play-out a svedou mezi sebou dvanáct kol. Poslední si zahraje baráž s vítězem první ligy. „Bohužel to dopadlo takhle, potřebujeme body. Je to vyrovnaný, všechny čtyři mančafty mají pomalu stejně bodů. Nikdy jsem to ale nehrál, uvidíme, snad se s tím dobře popereme,“ věřil při odchodu ze slavící haly Sparty smutný Hübl.

Reklama

Související témata: