Hlavní obsah

Litvínov vyhodil Proroka za urážku kouče

LITVÍNOV

Hokejový útočník Ivo Prorok (34) byl kvůli neshodám s trenérem Františkem Výborným s okamžitou platností vyřazen z kádru Litvínova. Druhý nejproduktivnější hráč mužstva se při extraligovém utkání dostal na střídačce do sporu s koučem, kterého hrubě urazil.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Útočník Litvínova Ivo Prorok (vlevo) obchází znojemského Miroslav Baruse

Článek

"Stáhl jsem ho pro slabší výkon z ledu a on reagoval zcela nepatřičně. Nemohli jsme to přejít, úplně vše nelze ani tak zkušenému hokejistovi tolerovat," přiznal Výborný, jemuž se Prorok o pár dní později omluvil.

"Hráč si pozdě uvědomil, že to přehnal. Jeho návrat do sestavy nepřipadá v úvahu. S týmem už ani netrénuje, sháníme mu nové angažmá," řekl Právu manažer klubu Vladimír Macholda.

Litvínov se pokouší před sobotní uzávěrkou přestupů zlákat třineckého útočníka Marka Zadinu, který předčasně ukončil působení v ruské superlize. "Patří Třinci, jednáme s ním, ale zatím jsme se neshodli na finanční stránce," dodal Macholda.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.