Hlavní obsah

Pardubice touží vítězit i na ledě Plzně

PRAHA

Vítězné naladění z domácí haly chtějí hokejisté Pardubic přenést i na led Plzně. Tam je v pátek sice čeká bouřlivé prostředí beznadějně vyprodaného stadiónu, přesto hosté věří v úspěch a zvýšení vedení ve čtvrtfinálové sérii play-off. Západočeši však od začátku ledna prohráli doma jediné z devíti utkání. POZVÁNKA NA PLAY-OFF

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pardubice věří, že jim vítězná euforie vydrží i v Plzni

Článek

"Minimálně jeden ze dvou zápasů v Plzni toužíme vyhrát. Když přečkáme nápor domácích a dodržíme herní kázeň i důraznost v koncovce, můžeme uspět," uvažuje pardubický útočník Tomáš Blažek.

Západočeši vkládají naděje do schopností gólmana Romana Málka. "Musíme jít do soupeře tvrdě, nedat mu ani kousek prostoru. Hodně by nám pomohl vedoucí gól," uvažuje plzeňský brankář.

"Od hráčů Plzně lze čekat ohromné nasazení, budou znovu urputným soupeřem. V přemíře snahy se ale zatím dopouštěli chyb v obraně, čehož jsme uměli využít. Navíc předpokládám, že doma hru trochu víc otevřou, takže se nám nabídne možnost brejků," tvrdí pardubický trenér Miloš Říha.

Plzeň: Ještě více agresivity

V Plzni se rozhodli hrát v play-off už od 17 hodin, ale dobře si uvědomují, že ani na vlastním ledě nemohou proti favoritovi celé soutěže hru zcela otevřít, před vlastními diváky ale mají velkou chuť útočit.

"Chtěli bychom ještě zvýšit agresivitu, hlavně v útoku a víc se tlačit do prostoru před brankou. Hlavně se však musíme vyvarovat individuálních chyb a hrát mnohem disciplinovaněji, neboť přesilovky jsou velkou zbraní soupeře," uvažuje plzeňský kouč Miroslav Přerost.

Třinec povzbuzen výhrou ve Zlíně

Před televizními kamerami pokračuje v pátek série Třince se Zlínem. Tentokrát mají výhodu domácího prostředí Oceláři, povzbuzení úterní výhrou na ledě protivníka. "Znamenalo to pro nás splnění dílčího úkolu. Základem hry ale zůstane dobrá obrana, nesmíme se doma nechat strhnout k bezhlavému útočení. Zlín má hokejisty, kteří by to uměli trestat," tvrdí kouč Pavel Marek.

Ten znovu připravuje střežení es soupeře Kucharczykovým útokem. "Nerozhodný stav série a dva domácí zápasy před námi, je to lépe rozehráno pro nás," říká útočník Marek Melenovský. Hokejisté Zlína však chtějí napravit klopýtnutí z druhého domácího zápasu.

Murín nebo Altrichter?

"Musíme tuto prohru získat v Třinci zpět a vracet se k pátému zápasu doma minimálně za nerozhodného stavu," netají trenér Ernest Bokroš. "Musíme si dát hlavně pozor na začátek utkání, abychom nepropadli v obraně, a snad už začnou útočníci střílet góly," doplní zlínský kouč, jenž řeší dilema, zda do branky postavit Murína či Altrichtra.

"Rozhodnu se až těsně před zápasem, zatím mají oba stejnou šanci," říká.

Čtvrtfinále play-off, 3. zápasy:
17:00PLZEŇ - PARDUBICE (série 0:2)
Plzni chybí Prorok, po operaci menisku musí jít na plastiku křížových vazů. Pardubice mají na marodce Luža s Kolářem.
17:00TŘINEC - ZLÍN (série 1:1)
Za Třinec nemůže s bolavými žebry hrát Král, do branky jde dobře chytající Vojtek. Ve Zlíně je mimo hru kapitán Okál, trenér zvažuje, koho poslat do branky, a staví tři útoky.

Reklama