Hlavní obsah

Hokejisté Slavie otestovali nový domov

PRAHA

První rýhy do zatím nepříliš kvalitního ledu svého nového domácího prostředí vyryli v pátek hokejisté pražské Slavie. Obhájce mistrovského titulu absolvoval v Sazka Areně první trénink po rychlém stěhování z Edenu a už v neděli zde přivítá svého finálového soupeře ze Zlína.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Slávisté poprvé trénovali v Sazka Areně. (ilustrační foto)

Článek

Nedělní třetí duel série tak bude prvním velkým zápasem, který se v hale vybudované pro potřeby mistrovství světa uskuteční. Po uspíšení termínů pro dokončení stavby však museli slávisté řešit i řadu drobných problémů a zejména se vyrovnat s méně kvalitním novým ledem.

"Momentálně se na něm nedá hrát. Praská a trhá se pod nohama, což je o zranění," prohlásil útočník Michal Sup. Problém s ledem je ale jedním z mála, který musela Slavia v hale řešit. Kustodi a členové realizačního týmu totiž přestěhovali hráčům vše potřebné do nových prostor. "Celkem to bylo asi tři a půl tuny věcí," přiblížil vedoucí mužstva Petr Březina.

Premiérový trénink Slavie sledovali pouze řemeslníci, kteří se v hale pohybují. Klub se totiž dohodl společně s provozovatelem arény, že na něj nebudou vpuštěni novináři. Služby řemeslníků však Slavia několikrát využila. "Například v kabině nebyl žádný stůl a židle. Jakmile jsme si o ně ale řekli, tak bylo vše napraveno," pochvaloval si Březina.

Hráči bloudili cestou do šaten

Hráči se po dvacetiminutovém tréninku seznamovali i se zázemím. Šatny, které budou používat i v příští sezóně, jsou totiž rozlehlejší, než měli doposud. "Než jsem se dostal do suché šatny, tak jsem se docela našlapal," usmíval se Sup.

K orientaci v nových prostorách posloužily slávistům i cedule s vyznačením cesty do kabin. Přesto několik hráčů při návratu zabloudilo. "Ona je totiž značená jen směrem tam," vysvětloval bek Pavel Kolařík, který však s orientací problém neměl.

Dnes se hráči úřadujícího mistra museli obejít i bez možných koupelí v novém bazénu a posilovny. Voda totiž byla ještě studená a posilovací stroje se do příslušné místnosti dostanou asi až v letní přestávce.

"Nějaká kola sem ale asi přivezeme hned. Pokud budou hráči chtít," podotkl Březina, který dnes zajišťoval hokejistům i náhradní stravu. Objednal dovoz pizz. Již v sobotu však budou mít hráči zajištěn oběd v restauraci nedaleko haly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.