Hlavní obsah

Hokej je v Brně náboženstvím, s touto vizáží vás hned poznají, usmíval se zarostlý Svoboda

Plzeň

Prožívali euforii. Jiří Vašíček si plácl i s fanouškem soupeře, řekl mu, že měli letos dobrý tým. Po něm následovali další hráči Komety Brno, která se probojovala do finále extraligy. Oni se smáli a radovali v šatně. Urostlý čtyřicetiletý fanoušek měl slzy v očích, Indiáni skončili, o titul se jde rvát sok.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brněnští hokejisté oslavují postup do finále extraligy po vyřazení Plzně.

Článek
Fotogalerie

„Zařvali jsme si, ale nechceme se uchlácholit, dáme si jedno dvě pivka, spánek a regeneraci," klidnil oslavný rej útočník Radek Dlouhý. „Nevím, jaká bude v Brně euforie, ale lidi tam budou určitě bláznit. Zatím ale není proč, ještě je před námi dlouhá série a my chceme urvat co nejlepší výsledek. Měli bychom se trochu krotit a zase se soustředit na práci, kterou odvádíme, ale fanoušci ať si to oslaví," dodal zkušený forvard Komety.

Na zápasy play-off bylo v Brně vyprodáno, sehnat lístek, to se rovná malý zázrak. Ten se teď ještě zvětší po postupu do posledního kola. Stadión má kapacitu 7200 míst. V Brně si mohou říci, škoda. Stánek pro čtyřicet tisíc by se nyní hodil.

„Nevím, jestli bude ještě větší euforie, jedině, že by šel nafouknout stadión. Hokej je v Brně náboženstvím, atmosféra fantastická," rozplýval se útočník Tomáš Svoboda, který se v posledním utkání trefil dvakrát, a hosté nakonec vyhráli 7:2.

„Lidi jsou fantastičtí, s touto vizáží ve městě hned vědí, o koho jde. Na jednu stranu to je hezký, na druhou stranu když chcete mít klid, tak do města moc nemůžete," usmál se Svoboda, který ví, že pouť v play-off zdaleka nekončí.

„Cesta je ještě dlouhá, čeká nás ještě hodně těžký kolo a je jedno jestli to budou Pardubice, nebo Liberec. Je ale hezký, že víme, že máme sílu, zbraně nesložíme, když prohráváme. Přesto máme co zlepšovat, minulý zápas se nám doma vůbec nepovedl, ale síla v mužstvu je veliká," dodal.

A jak vše vidí lídr kanadského bodování Tomáš Divíšek? „V prosinci jsme byli dvanáctí, plácali jsme se u dna, s tím samým týmem jsme ale udělali hodně práce a jsme ve finále. Myslím, že zaslouženě."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.