Hlavní obsah

Jsem úplně vyždímaný, těším se na oslavu, přiznal pardubický Koukal

Měl radost, ale únava na něm byla znát. Pardubický hokejový kapitán Petr Koukal dovedl mužstvo do finále. Tým z východu Čech přešel ve čtvrtfinále přes Vítkovice, v semifinále přes Liberec, který nakonec udolal 4:2 v posledním utkání. Stejným poměrem skončila i celá série. Teď stojí v cestě Kometa Brno. Bitva o titul. „Osobně nad finále nyní nepřemýšlím. Jsem úplně vyždímaný a těším se, až to trochu oslavíme,“ přiznal Koukal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Pardubic Jan Starý (vlevo) a Petr Koukal se radují z branky do liberecké sítě.

Článek
Fotogalerie

Jak obtížné bylo zvládnout šestý zápas s Libercem?

Podařilo se nám dotlačit nějaké góly. Po dvou třetinách byl stav 3:0, ale v závěru jsme si to zbytečně zkomplikovali. Naštěstí se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce. Kdybychom inkasovali další branku, mohlo by to dopadnout všelijak.

Co rozhodlo?

Řekl bych, že jsme byli produktivnější. Oni výborně bruslili, spousta lidí mluvila po čtvrtém zápase o tom, že jsme soupeře přebruslili. Oni dneska sice neměli tolik šancí, ale měli skvělý pohyb, nám se to těžko obsazovalo. Soupeř čekal na naše chyby, hned v prvním střídání měli obrovský tlak. Nám trochu přálo štěstí, že dali ty góly až na konci.

Vyhráli jste sérii 4:2 na zápasy, který moment převážil výhru na pardubickou stranu?

Asi čtvrtý zápas, ten jsme v Liberci odehráli výborně. Za stavu 1:2 v sérii jsme dokázali srovnat, kdybychom to utkání ztratili, otáčelo by se to už hodně těžko. Pak jsme navázali výborným domácím výkonem, kdy jsme soupeře přestříleli.

Jak zpětně hodnotíte sérii s Libercem?

Liberecké mužstvo má kvalitu, jsem nesmírně rád, že jsme to zvládli. Série byla náročná. V obou dosavadních sériích jsme prohrávali 1:2, pokaždé jsme ale našli sílu a dokázali to zvrátit. Teď už se těšíme na finále a na Kometu.

Ta je ve finále po jedenačtyřiceti letech, to bude velké, souhlasíte?

Osobně nad finále nyní nepřemýšlím. Jsem úplně vyždímaný a těším se, až to trochu oslavíme. Pár zápasů Komety jsem viděl v televizi a hrála výborně. Dokázala porazit Spartu i Plzeň, tedy obrovsky kvalitní týmy. Je to těžký soupeř, venku prohrál jenom jeden zápas. Kvalitu mají ohromnou, my se na ně musíme připravit. Už se těším.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.