Hlavní obsah

Hořkosladké vítězství. Titul je pro tátu, byl velký fanoušek, poslal dárek Sičák

Pardubice

Ve čtvrtek získal extraligový titul. Konec bojů po dlouhých měsících, mohl si říct Vladimír Sičák. Jenže hokej i přes vysněné finále nebyl na prvním místě. „Mám toho trochu víc, tři dny před play-off mi zemřel táta,“ prozradil zkušený obránce. Ale jen smutek nakonec nezažil v čase vyřazovacích bojů. V půlce finále se mu narodila dcera. „Takže se všechno vrací zpátky,“ řekl jedenatřicetiletý bek po zisku titulu.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Příjezd pardubických hokejistů z Brna na Perštýnské náměstí, kde s fanoušky v noci slavili výhru ve finále extraligy a titul mistra republiky. Na snímku Vladimír Sičák.

Článek

„Bylo to pro mě těžký, ale hrajeme jako tým a dopadlo to dobře. Je to pro mě hořkosladké vítězství, památeční. Ten titul je pro tátu, který byl velký fanoušek hokeje," přiznal Sičák, který v 19 zápasech play-off nasbíral sedm bodů.

K dceři Emily přibyla Inna. „Vzpomněl jsem si na Innu Puhajkovou od Jágra a padlo to tam," pověděl obránce, kterého nyní čekají oslavy.

„Doufám, že velké. Já jsem celý rok nepil, teď jsem dostal od ženy povolenku. Do neděle nemusím domů, v pondělí už mám nástup. Krásný tři dny. Pak mám povinnosti, pojedu domů, pracovat na baráčku a hlídat holky," má už připravený plán zadák, který má finskou manželku.

„Teď přijela finská babička, která nám pomáhá. Takže se můžu chvíli věnovat oslavám," usmál se Sičák, který se nevyhne ani smutnějším záležitostem, ale i ty k životu patří. Cesta za tátou. „Já žiju v Budějovicích, táta je pochovaný v Jindřichově Hradci, určitě bude cesta kolem," dodal zadák čerstvého mistra, který prožil hektické poslední týdny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.