Hlavní obsah

Stoprocentní Brno přehrálo Kladno, snajpr Růžička táhne Třinec

Praha

Start do nového ročníku Tipsport extraligy se nejvíce vyvedl hokejistům Třince, Vítkovic, Plzně a Komety Brno, kteří mají i po 2. kole soutěže stoprocentní zisk. Na první body naopak čekají České Budějovice, pražská Slavia a také mistrovské Pardubice s Chomutovem, které ale čeká dohrávka druhého dějství až v úterý.

Článek

Třinecký útočník Martin Růžička se do bývalého působiště po ročním angažmá v ruském Chabarovsku vrátil v loňské formě, kdy 41 góly dotáhl Oceláře k mistrovskému titulu. V úvodním utkání sezóny proti mistrovským Pardubicím uvedl gólem a dvěma přihrávkami, dvěma trefami a jednou asistencí pomohl k výhře i k nedělní výhře 5:2 na ledě Karlových Varů. Třinec ještě nezakolísal a to má tým podle čerstvých informací posílit gólman Ondřej Pavelec!

Zatímco Plzeň se znovu dokázala obejít bez lídra a kapitána mužstva Martina Straky, jenž má problémy s kolenem, a na ledě Slavie zvítězila 3:1, Kladno se už nemůže dočkat posil Jaromíra Jágra s Tomášem Plekancem, kteří budou k dispozici poprvé ve středu proti Slavii. Středočeši padli ve vyprodané Kajot Aréně v Brně: domácí finalisté předchozího ročníku extraligy zužitkovali dvě přesilové hry, při nichž se prosadili střelecky obránci Kováčik s Bičánkem. Třetí gól vítězů přidal z trestného střílení kladenský odchovanec Miloslav Hořava.

Stínem zranění Krsteva

Neporazitelnost si drží pražská Sparta, která na páteční domácí výhru po samostatných nájezdech nad Karlovými Vary navázala vítězstvím v Liberci 4:2. Plného bodového zisku se na ledě Bílých Tygrů dočkala poprvé od října 2007. Stínem utkání bylo zranění Angela Krsteva, který se po ataku Jaroslava Kudrny u mantinelu skácel s otřesem mozku a na čas upadl do bezvědomí. Podle posledních informací by se však sparťanský bek měl zhruba do deseti dnů na led vrátit.

Vítkovice porazily Zlín 3:0 a dvěma góly jejich výhru zařídil kapitán Jiří Burger, jemuž už schází jen jediná trefa k dovršení tří stovek branek v nejvyšší soutěži. Velkou oporu měli domácí v Romanu Málkovi, jenž zneškodnil 33 zlínských střel a vychytal 54. nulu v extralize.

V dresu českobudějovického Mountfieldu v neděli vyrovnal na ledě Litvínova obránce František Ptáček s 1035 starty rekord Josefa Řezníčka, ale jubileum mu pokazila porážka 1:3. Hosté sice na severu Čech vedli, ale domácí vývoj duelu brankami Majdana a Lukeše obrátili.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.