Hlavní obsah

Jágr a spol. versus Červenka. Extraligový hit plný hvězd NHL uvidí vyprodaná O2 arena

Praha

Když se v sezóně 2004/05 naposledy objevil v české extralize v dresu Kladnu, souboj se Slavií v libeňské areně vyprodal. Po osmi letech se situace opakuje. Aby ne! Hokejoví fanoušci mají možnost shlédnout zápas prošpikovaný mnoha zámořskými hvězdami. V sestavě Středočechů nebudou kormě Jágra chybět ani Plekanec, Židlický a Tlustý, za sešívané by měli nastoupit odchovanci Červenka se Sobotkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr (vlevo) a Roman Červenka se spolu potkávali nejen v české reprezentaci, ale i v Omsku. Teď proti sobě vyjedou jako soupeři.

Článek

„Kdyby se povedlo O2 arenu vyprodat, byla by to fantastická zpráva, s níž asi nikdo nepočítal," říkal Jaromír Jágr v úterý před polednem. Tehdy bylo k dispozici posledních 700 lístků, po kterých se vzápětí rovněž jen zaprášilo. Libeňská hala tak bude při předehrávce 10. kola zaplněná do posledního místa. Stejně jako při posledním představení Jágra v kladenském dresu v této moderní areně. V listopadu roku 2004 utkání na vlastní oči vidělo 15 785 fanoušků.

Kvarteto zámořských posil dělá z Kladna nejatraktivnějšího soupeře, na kterého se ostatní budou chtít vytáhnout. Jágr však přehnanou euforii brzdí a své spoluhráče nabádá k tvrdé dřině. „Jestli si někdo myslí, že ostatní týmy si z nás okamžitě sednou na zadek, tak to tak rozhodně nebude," varuje Jágr.

Patera už nechce na Jágra jen koukat

„Očekávání jsou teď větší," připouští kapitán Rytířů Pavel Patera, který hodlá posilám ze zámoří zabudování do mužstva co nejvíce usnadnit. „Musíme hrát svoji hru a klukům pomoct. Během výluky v roce 2004 už jsem měl nějaký ten věk, a přesto jsem spolu s ostatními v prvním zápase koukal, co Jarda na ledě udělá. Toho se teď musíme vyvarovat."

Kouč Zdeněk Vojta plánuje hráče z NHL zařadit do jedné formace, pátým do party bude obránce Marek Černošek. „Největší problém bude v rozehranosti, nehráli jsme ani jeden zápas. Ostatní hráči budou ve výhodě. Snad nám nezabere moc času dostat se do formy," doufá Jágr.

Jágr varuje před kamarádem Červenkou

V sestavě Slavie, která bude v O2 areně vedena jako hostující celek, by se měli objevit Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Sešívaným sice prozatím z Curychu nedorazily potvrzené transferkarty, klub ale věří, že se jich nejpozději dopoledne v den zápasu dočká. „Sám jsem na to zvědavý. Snad přijdou lidi a pomůžeme Slavii. Máme nula bodů na kontě, tak bychom chtěli vyhrát," plánuje si Červenka.

Právě před schopnostmi bývalého spoluhráče z Omsku Jágr své spoluhráče varuje. „Musíme si na něj dát pozor. Je to vynikající hráč a střelec, v O2 areně se mu navíc vždycky dařilo. Máme před ním velký respekt," tvrdí Jágr, který se na zápas těší i z jiných důvodů. „Vyjedou proti nám bývalý Kladeňáci Kopřiva s Kallou, na slávistické střídačce Vláďa Růžička. Bude to velmi zajímavé."

Výjimečná možnost pro fanoušky

I jeho spoluhráč z formace Jiří Tlustý, útočník Caroliny, se už nemůže dočkat úvodního buly. „Jako malý jsem Jardovi fandil, bude to pro mě nepopsatelný zážitek, něco výjimečného."

„Pro českého fanouška je to prosté výjimečná možnost vidět po delší časový úsek hvězdy NHL," zve Vojta. Utkání začíná v 18 hodin, živě jej vysílá ČT4. Sport.cz vám duel přiblíží v podrobné on-line reportáži.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.