Hlavní obsah

Transferkarty pro kladenské hvězdy jsou vyřízené. Jágr proti Slavii nastoupí

Kladno

Start české hokejové legendy Jaromíra Jágra ve středeční předehrávce 10. kola extraligy v dresu Kladna proti Slavii v pražské O2 areně je definitivně jistý. Potvrzená transferkarta čtyřicetiletého majitele kladenského klubu dorazila na Český svaz ledního hokeje a vedení Rytířů už řeší jen drobné administrativní úkony.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr si zase oblékne kladenský dres.

Článek

Stejné je to také v případech dalších akvizic Kladna Jiřího Tlustého z Caroliny a obránce Marka Židlického z New Jersey i posily Slavie pro výluku v NHL Vladimíra Sobotky ze St. Louis.

Během nejbližších hodin by mělo přijít také potvrzení hráčů působících v Kanadě - kladenské posily Tomáše Plekance z Montrealu a slávistického útočníka Romana Červenky z Calgary. Ani jejich startům před zaplněnou O2 arenou, kam středočeský klub atraktivní duel přesunul, by nemělo nic bránit.

"Momentálně máme potvrzené transferkarty Jágra, Tlustého, Židlického ze strany Kladna a Sobotky ze Slavie. Během brzkých hodin má přijít z kanadské asociace také potvrzení Plekance a Červenky. Všech šest hráčů by mělo v dnešním zápase nastoupit," sdělil ČTK sportovní manažer Českého svazu ledního hokeje Martin Loukota, který má na starosti mezinárodní přestupy. Potvrzení mu přišlo do mailu v jednu hodinu v noci.

Kluby po sobotním vyhlášení výluky v NHL čekaly perné chvíle nejen kvůli definitivním dohodám s posilami a jejich pojistkami. Největší nervy panovaly v Kladně s potvrzením transferkaret, které jsou pro start hráčů nezbytné. Bez nich by zůstala zaplněná O2 arena o start hvězd ochuzena.

Už v neděli putovaly žádosti do zámoří a všichni si oddechli, že v tomto případě proběhlo vyřízení hodně rychle. A to i díky intenzivní práci zástupců klubů, především majitele Kladna Jágra, prezidenta svazu Tomáše Krále a generálního sekretáře Martina Urbana.

"Standardní délka je sedm dní, které má klub na to, aby se vyjádřil a případně dal odůvodnění. Tady se to vyřídilo během 72 hodin a k tomu je ještě časový posun v zámoří," uvedl Loukota.

Žádosti přitom musejí od klubů putovat na ČSLH, odtud národním svazům v Kanadě a USA, následně na centrální registr NHL. Pak se vracejí a po souhlasu svazů putují podepsané k registraci na Mezinárodní hokejovou federaci. "Hráči pak musejí mít ještě ke startu v extralize platnou smlouvu a být zařazeni na soupisku," doplnil Loukota poslední nutné administrativní kroky.

Reklama

Související témata: