Hlavní obsah

Hokejový útočník Kohn posílí České Budějovice, hrát by měl už v neděli proti Plzni

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejista Ladislav Kohn se stal novou posilou Českých Budějovic. Sedmatřicetiletý útočník, který naposledy působil ve švýcarském celku Ambri/Piotta a v úvodu této sezóny byl bez angažmá, se dohodl s Mountfieldem zatím na krátkodobé spolupráci. Uvedly to oficiální stránky klubu, který Kohnovým příchodem řeší i početnou marodku.

Foto: www.blues.fi

Ladislav Kohn ještě v dresu Blues Espoo.

Článek

"Domluvili jsme na spolupráci na tři měsíce. Pokud s jeho působením poté budeme spokojeni, budeme mít z naší strany možnost vzájemnou spolupráci prodloužit do konce sezóny," řekl generální manažer a předseda představenstva českobudějovického klubu Zdeněk Blažek.

Kohn se představil v české extralize na začátku kariéry jen na tři zápasy v dresu Kladna a pak se po působení v zámořských juniorských soutěžích, v NHL v dresech Calgary, Toronta, Anaheimu, Atlanty, Detroitu i na farmách a poté ve finském Blues Espoo a v Rusku v barvách CSKA Moskva i Nižněkamsku vrátil do tuzemska až v roce 2009. Necelé tři sezóny oblékal dres Třince, s kterým vyhrál loni i titul.

Má pomoci i svým klidem

"Měli jsme o něj dlouhodobější zájem. Myslíme si, že právě přítomnost jeho osoby by našemu mužstvu mohla hodně prospět. Svým klidem by nám měl pomoci v přesilovkách a zároveň se stát také jedním z lídrů v kabině," navázal sportovní manažer Petr Sailer.

Kohn se na nové angažmá připravoval v zámoří s hráči Anaheimu. Do Česka přiletí v noci ze čtvrtka na pátek a poprvé v českobudějovickém dresu by měl nastoupit v neděli proti Plzni.

V příštím týdnu už má také doplnit kádr Českých Budějovic po Radku Martínkovi další už avizovaná posila z NHL, kanadský obránce Andrew Ference z Bostonu. Přiletět má v neděli. "Sleduje náš rozpis zápasů a podle vlastních slov by měl poprvé nastoupit příští pátek ve Zlíně," řekl Sailer Českobudějovickému deníku.

Přidá se také Prospal

Připojit se má také útočník Václav Prospal z Columbusu. "Vašek má letenky na příští středu a ve čtvrtek by se u nás chtěl zapojit do přípravy," prohlásil Sailer.

Už v tomto týdnu má dorazit ze zámoří forvard Martin Hanzal z Phoenixu. "Martinovo operované zápěstí už by mělo být v pořádku. Jsme domluveni, že jakmile dorazí, tak se sejdeme. Otázkou ale bude výše pojistky Martinova kontraktu," podotkl Sailer. Jasno není ani o působení útočníka Radka Dvořáka. "Radek nemá smlouvu v NHL, a proto se trošku obává případného zranění. Ale chce také přiletět a pak uvidíme, co bude dál," dodal Sailer.

Reklama

Související témata: