Hlavní obsah

Ve Vítkovicích ani Pardubicích se o čtvrtfinalistovi nerozhodlo. Obě série jdou do pátého zápasu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zvítězili v úterním čtvrtém utkání předkola play off extraligy doma nad Českými Budějovicemi 5:1 a srovnali stav série na 2:2. O postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodne až pátý zápas na jihu Čech. Vyřazení odvrátily i Pardubice, které udolaly před vlastním publikem Kladno 3:2 po samostatných nájezdech a vynutily si rozhodující pátý duel.

Článek

Ostravané měli raketový nástup do utkání. Ve 2. minutě ještě zachránila Jihočechy po Hruškově střele tyč, v 7. minutě už ale domácí fanoušci jásali. Klimek našel Burgra a Kovář poprvé kapituloval. Svěřenci trenéra Draisaitla následně neproměnili dvojnásobnou početní výhodu a to je mrzelo. Ve 14. minutě totiž navýšil vítkovický náskok Huna.

V prostřední dvacetiminutovce se pak domácí ještě více přiblížili vítězství, když se nejprve trefil Svačina a dvacet sekund před koncem upravil na 4:0 svým druhým zásahem v utkání Huna. Oba góly přitom padly v přesilovce.

V závěrečné části sice překazil Šindelářovi čisté konto Knotek, poslední slovo však měl Szturc, jenž zpečetil triumf Vítkovic. Rozhodující duel se uskuteční v Budvar Aréně ve čtvrtek 7. března od 18 hodin.

Pardubice udolaly Rytíře v nájezdech

Napínavý souboj byl k vidění v Pardubicích. V nervózní první třetině vynesli rozhodčí celkem 49 trestných minut. Jass byl za svůj zákrok v 9. minutě vyloučen na 5 minut + do konce utkání a Východočeši přesilovku v jejím závěru zásluhou Somíka využili.

Vedení však neudrželi. V polovině zápasu srovnal ve dvojnásobné přesilovce Patera. Jenže stav 1:1 na ukazateli skóre dpříliš dlouho nesvítil. Zkraje třetí třetiny totiž přiblížil domácí k druhému bodu v sérii Semorád, který zakončil krásný únik od mantinelu. Východočeši byli krůček od vítězství, navíc o chvíli později měl Somík na holi pojistku. Nařízené trestné střílení ovšem neproměnil a hosté napínavý zápas vygradovali. V 52. minutě si po Kuchlerově pokusu nešťastně srazil kotouč do vlastní sítě Ďaloga a duel šel do prodloužení.

V něm branka nepadla, byť Eberle orazítkoval tyč! Vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy, v nichž byl jediným úspěšným exekutorem Tomáš Zohorna. Úřadující mistr tak dokázal odvrátit konec sezóny a vrátit sérii do Kladna, kde se bude hrát stejně jako v Českých Budějovicích ve čtvrtek od 18 hodin.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápasy:
Vítkovice - Č. Budějovice 5:1
Branky: 14. a 40. R. Huna, 7. Burger, 33. Svačina, 54. Szturc - 44. Knotek.
Stav série: 2:2.
Pardubice - Kladno 3:2 po sam. náj.
Branky: 13. Somík, 43. Semorád, rozh. nájezd T. Zohorna - 30. Patera, 52. Kuchler.
Stav série: 2:2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.