Hlavní obsah

Takový náskok už jsme ztratit nemohli, usmíval se zlínský veterán Tesařík

Zlín

Zlínské hokejisty dělí už jen jedna výhra od postupu mezi čtyři nejlepší týmy extraligy. K jasnému triumfu 4:0 v pátém utkání čtvrtfinálové série nad Vítkovicemi je nasměroval zkušený obránce Radim Tesařík, který otevřel na začátku druhé třetiny skóre dvěma trefami v rozpětí pouhých třiadvaceti vteřin.

Článek

Valachům, kteří nastoupili bez zraněných Kubiše a Čecha, ale už s uzdravenými Zámorským a Melenovským, vyšla parádně prostřední dvacetiminutovka. K osmatřicetiletému Tesaříkovi se v ní přidali i další zlínští veteráni, Hamrlík s Čajánkem zaznamenali třetí a čtvrtou trefu. „Podali jsme výkon hodný play off. Takový náskok už jsme snad ztratit nemohli," usmíval se Tesařík v narážce na předchozí ostravské duely, v nichž Vítkovičtí dokázali dohnat dvougólové i třígólové manko.

Tentokrát se už nic podobného neopakovalo, Zlín vede v sérii 3:2 na zápasy. „Trenéři nám kladli na srdce, abychom se snažili co nejčastěji o střelbu. Tak jsem zkoušel pálit od modré," poodhalil Tesařík recept na třetí domácí úspěch Zlíňanů v sérii. „Při mém prvním gólu jsem okamžitě tušil, že puk skončí v síti. Při druhém jsem jen doufal, že netrefím žádného z protihráčů," vylíčil.

Vítkovice sráží častá hra v oslabení

Střetnutí by se ovšem možná vyvíjelo jinak, kdyby za bezbrankového stavu nezastavila Malíkovu střelu tyčka zlínské branky. „Na ně se bohužel nehraje. Tu šanci jsem měl proměnit," kál se obránce Marek Malík. Vítkovické mohl ještě vrátit do zápasu za stavu 2:0 pro domácí i Svačina, avšak také on namířil do tyče.

Při čtyřgólové ztrátě už Ostravští přestali klást odpor. „Zase jsme odehráli strašně moc času v oslabení. To nás hrozně sráží," posteskl si vítkovický bek Tomáš Kudělka. „Teď se dobře připravíme na utkání u nás, budeme chtít vrátit sérii k rozhodujícímu sedmému duelu do Zlína," plánoval.

Balaštík začal jen na střídačce

Slovenský kouč Vítkovic Peter Oremus si ovšem uvědomoval, že jeho celek musí před svými fandy podat podstatně lepší výkon. „Chce to udržet disciplínu a hrát na sto procent šedesát a nikoli pouze dvacet minut," věděl.

Zlíňané si naopak přejí, aby si už v úterním večeru definitivně zajistili postup do semifinále. „Na velkém kluzišti v Ostravě to bude zase trochu jiný hokej, ale když budeme mít trochu štěstí, může poprvé v sérii zvítězit hostující celek," přemítal zlínský asistent Juraj Jurík. První trenér Zlína Rostislav Vlach prozradil, proč nehrál od začátku nejlepší kanonýr jeho týmu v základní části extraligy Jaroslav Balaštík. „Vzhledem k tomu, že máme na marodce útočníky Kubiše a Čecha, jsme se rozhodli nasadit jen tři formace a do nich se Jarda v momentální formě nevešel. V průběhu utkání se však na ledě objevil," vysvětlil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice