Hlavní obsah

Vrbata táhl Liberec k výhře nad Třincem

LIBEREC

Hokejisté Liberec zdolali Třinec 4:3 v prodloužení. Velkou měrou se o to zasloužil útočník Radim Vrbata, který byl u všech branek vítězů. Dvě sám vstřelil a na zbývající, včetně rozhodující trefy Aleše Kotalíka, přihrál.

Článek

Bílí Tygři sice v závěrečné třetině otočili stav na 3:1, ale potom svůj náskok prohospodařili. První třetina přinesla minimum gólových šancí. V 5. minutě vyděsil Třinecké bekhend domácího Nedorosta, ale brankář Vojtek byl na místě. Na druhé straně až ve 14. minutě v oslabení brankář Liberce Hnilička skluzem vystihl ránu Malinského. V 18. minutě od modré čáry pálil Šmíd, Vojtek vyrazil puk před sebe, ale Nedorost ze vzduchu netrefil branku. V závěru první části domácí přišli o obránce Jareše, který se vrhl do střely a inkasoval ránu pukem do obličeje. Z utkání musel odstoupit a odjel na rentgen lícní kosti.

V úvodu druhé třetiny Kotalíkův útok roztočil kolotoč před Vojtkem, který však všechny liberecké pokusy pochytal. Naopak na druhé straně ve 24. minutě udělal chybu obránce Jiruš a Melenovský nahrál na úvodní branku utkání Míkovi. Ve 26. minutě domácí útočník Rozsíval neuspěl při dorážce. Vzápětí udělal chybu liberecký Rataj, Polanský jel sám na Hniličku, který však jeho úmysl vystihl. Potom domácí Vaic už udělal Vojtkovi kličku a z těžkého úhlu trefil tyč třinecké branky. V 35. minutě po bombě třineckého Hebara skončil puk s přispěním Hniličky na liberecké horní tyči. Na druhé straně se Procházka proháčkoval třineckou obranou, našel Vaice, ale jeho pokus kryl výborný Vojtek.

Ve třetí třetině Liberec stáhl hru na tři útoky. Rataje nahradil uprostřed druhé formace Plodek. Hned po 33 sekundách hry po Nedorostově zpětné přihrávce Vrbata vyrovnal. V 44. minutě byl po zásahu pukem do čelisti ošetřován hlavní rozhodčí Minář, který se poté za aplausu diváků vrátil na led. Vzápětí Vrbata zpoza branky přihrál Nedorostovi a Liberec vedl. V 49. minutě v přesilovce vypálil Fischer od modré čáry a vyražený puk doklepl Vrbata do třinecké sítě.

Hosté se však nevzdali. V 53. minutě se ve skrumáži před libereckou brankou nejlépe orientoval Polanský. Za dvě minuty v početní převaze Třince Hnilička kryl dvě střely, ale obránci mu nepomohli a třetí pokus hostů už skončil zásluhou Skořepy v síti. Stav 3:3 vydržel do konce třetí třetiny a prodlužovalo se. Po 29 vteřinách prodloužení skončil puk v třinecké brance po Kotalíkově střele Kotalíka, ale rozhodčí gól neuznal pro Nedorostovo postavení v brankovišti. Definitivně se tak rozhodlo až v čase 61:20, kdy Kotalík po krásné akci prvního libereckého útoku upravil na konečných 4:3.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 4:3 v prodl. (0:0, 0:1, 3:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 41. R. Vrbata (V. Nedorost), 45. V. Nedorost (R. Vrbata), 49. R. Vrbata (Fischer), 62. Kotalík (R. Vrbata, V. Nedorost) - 24. Míka (Melenovský), 53. Polanský (Král), 55. Skořepa (J. Svoboda). Rozhodčí: Minář - Dědek, Chytil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3562.
Sestavy:
Liberec: Hnilička - L. Šmíd, Fischer, Klouček, Jiruš, Jareš, M. Duben, Ovčačík, Jiří Hanzlík - R. Vrbata, Kotalík, V. Nedorost - V. Novák, Rataj, Tomajko - Vaic, Podkonický, S. Procházka - P. Rozsíval, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.
Třinec: Vojtek - Všetečka, Kučný, Houdek, Křetínský, Hunkes, J. Malinský, Bartoň - Míka, Melenovský, J. Svoboda - Janků, Skořepa, Zbořil - Martynek, Král, Bordowski - Hebar, Polanský. Trenéři: Pokovič, Marek a Mach.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.