Hlavní obsah

Ukončí Martin Straka kariéru? Vypadá to tak, přiznává ex-plzeňský Jan Kovář

Pardubice

Už přespříští týden startuje nový ročník hokejové Tipsport extraligy a její úřadující šampión Škoda Plzeň stále nemá jistotu, jestli mu na ledě znovu bude pomáhat největší hvězda klubu Martin Straka. Olympijský vítěz z Nagana sice s mužstvem trénuje, jestli bude s aktivní kariérou i dál pokračovat však ještě nevyhlásil.

Foto: Profimedia.cz

Martin Straka v dresu Plzně.

Článek

Mělo se za to, že je to pouhá formalita. Vždyť proč by přesně za týden jednačtyřicetiletý útočník končil, když i v uplynulé sezóně znovu dokazoval, že v tuzemské extralize patří ke špičce. Svou mateřskou Plzeň dotáhl k zisku premiérového titulu, který navíc sám vystřelil v 97. minutě sedmého finále proti Zlínu.

Jenže to také mohl být poslední okamžik Strakovy aktivní kariéry. „V neděli jsem s ním mluvil a hodně váhá. Všichni lidi si myslí, že bude hrát dál, ale vůbec z něj nebylo cítit, že by to tak mělo být," prohlásil Jan Kovář, nejproduktivnější muž letošního play-off a spolu se Strakou největší opora Západočechů.

Straka sice s rozhodnutím o pokračování v kariéře otálel už před uplynulou sezónou, s tou se ale podle Kováře aktuální situace srovnávat nedá. „Loni to bylo jasné, to letos to není vůbec. Ještě to bude zajímavé. Zatím to spíš vypadá, a je to i můj názor, že na led ani nevyjede a hrát nebude," odhaduje reprezentant, který od příští sezóny bude hrát za Magnitogorsk v Kontinentální lize.

I přes svůj odchod a možný Strakův konec je však Kovář přesvědčen, že Plzeň v nové sezóně bude hrát znovu na vrcholu. „Nebudou mít problém. V přípravě mají výborné výsledky," připomíná bilanci pěti výher ze sedmi duelů.

Reklama

Související témata: