Hlavní obsah

Zlín doma podruhé nezaváhal, srovnal sérii

PRAHA

Hokejisté Zlína nepřipustili další domácí prohru v semifinále play-off hokejové extraligy a ve druhém klání porazili Vítkovice 4:2. Rozhodující góly vměstnali domácí do dvou minut v polovině utkání, kdy se trefili Kristek a Jenáček. Vítkovicím se už podařilo jen snížit Štefankou, do prázdné branky pečetil Balaštík. Série za vyrovnaného stavu 1:1 na utkání pokračuje ve čtvrtek v Ostravě.

Foto: Koláž Sport.cz

Brankář Igor Murín podržel zlínské hokejisty ve druhém semifinálovém utkání s Vítkovicemi.

Článek

Domácí zahájili stejně jako v neděli aktivně, ve 3. minutě Okál nestačil tečovat nahození Noska, navíc atakoval Pince v brankovišti. V 8. minutě mohl brankář Vítkovic poděkovat svým tyčkám, když na konstrukci skončila střela Petra Mokrejše.

O okamžik později vypálil tvrdě Balaštík, Pinc puk jen vyrazil a dojíždějící Čajánek pohodlně dorazil - Zlín tak potrestal zbytečné vyloučení Peterka a v 9. minutě šel do vedení. Zlín branka povzbudila a dále se tlačil do ofenzívy. Jistotu z prvního duelu částečně ztratil i brankář Vítkovic Pinc, kterého málem zaskočil nečekaný odraz při nahození ze středního pásma.

Vyrovnání měl na holi Pavel Kubina, jehož bomba v přesilovce propálila Murína. Puk ale skončil jen na horní síťce branky. Vítkovice se v početní výhodě dostaly do tempa a domácí svíraly v jejich obranném pásmu.

Vítkovice srovnaly v přesilovkách

Ve 24. minutě měli v další přesilovce blízko k vyrovnání Varaďa a Štefanka, jejich pokusy z bezprostřední blízkosti pokryl klečící Murín. Ani slovenský brankář už nestihl reagovat na střelu Marka Černoška, který využil clonících hráčů před brankovištěm a vrátil Zubíčka z lavice hanby.

Ve 26. minutě navíc uháněl po přihrávce Varadi sám na Murína Tomášek, na poslední chvíli hasil faulem Blaťák. Vítkovicím další přesilovka příliš nevyšla, po parádním uvolnění Martina Čecha pádil na Pince Mokrejš, vítkovický brankář však navázal na úspěšnou bilanci ze včerejších nájezdů.

Zlín získal vedení zpět ve 28. minutě, kdy Čech vyhrál buly a Jaroslav Kristek šťastně trefil k tyči Pincovy branky. Vítkovický gólman zaspal a po zákroku se jen zamyšleně podíval ke stropu haly.

Nedisciplinovanost stála hosty zápas

Navíc o dvě minuty později dostal šanci hrát dvojnásobnou přesilovku Zlín a nezaváhal. Čajánek se neunáhlil, načasoval přihrávku před branku, kde Martin Jenáček zametl puk do branky. Nejlepší hráč domácích Čajánek měl blízko ke gólu v další dvojnásobné početní výhodě, trefě do šatny zabránil Pinc.

V 51. minutě si pokazil dobré vystoupení centr prvního útoku domácích Čajánek, po jehož chybě snížil Juraj Štefanka. Vzápětí ovšem opět neudržel nervy na uzdě obrovitý Malík, který hrubým a zbytečným faulem zastavil Okála. Vítkovická posila z NHL po zásluze putovala do šaten.

Nedisciplinovanost stála hosty zápas, častá oslabení jim sebralo hodně sil, které chyběly v závěru. V závěrečné minutě přehlédli rozhodčí zákrok Hamrlíka, který zahrál brankářskou holí a z následného brejku dal do prázdné branky rozhodující gól Balaštík. Chybné rozhodnutí vyvolalo na ledě emoce a utkání ukončilo hromadnou potyčkou.

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání, hrané ve vysokém tempu. My jsme museli díky zraněním hrát jen na tři pětky. Po druhém vítkovickém gólu to vypadalo, že závěr bude opět nervózní, ale naštěstí nám to soupeř vyloučeními ulehčil. Závěr byl poté nedůstojný, to, co se dělo po vhazování, k hokeji nepatří. Ti hráči se tam šli jen pobít."

Vladimír Vůjtek (Vítkovice): "Špatně jsme začali, v prvních šesti minutách měli tři tresty a dostali gól. Po deseti minutách jsme hru vyrovnali a zlepšili se. Zápas jsme si prohráli v momentě, kdy jsme mohli hrát pět na tři, ale pak jsme udělali zbytečné fauly po odpískání, hráli sami ve třech a dostali gól. I to jsme poté ustáli, snížili, ale opět nás přibil faul - pětiminutové vyloučení Malíka. Závěr poté ovlivnil moment, kdy hráč hrál se dvěma hokejkami a my pak dostali gól. Neříkám ale, že bychom vyrovnali. Celkově to byl ale nechutný zápas, který se mi nelíbil."

Hamé Zlín - Vítkovice 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Čajánek (Balaštík), 28. Kristek (M. Čech), 30. Jenáček (Čajánek), 60. Balaštík (R. Hamrlík) - 24. Černošek, 51. J. Štefanka (Varaďa, R. Procházka). Rozhodčí: Minář, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:15, navíc Okál, Nosek, Zubíček - Malík, Irgl, Hubáček, Šimíček všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5886.
Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, R. Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček - Balaštík, Čajánek, Veselý - Barinka, M. Čech, Mokrejš - Okál, Kristek, Záhorovský - Jenáček. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Malík, Hudec (21. Dresler), Černošek - M. Tomášek, J. Štefanka, Varaďa - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, Krenželok. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: