Hlavní obsah

Pardubice udolaly mistra svižnou hrou

ZLÍN

S přehledem, jaký ani sami nečekali, vstoupili pardubičtí hokejisté na zlínském ledě do finále play-off. Odpočatý tým přehrával obhájce titulu ve všech činnostech. "Nečekali jsme, že to půjde tak lehce, ale měli jsme víc sil a zvládli zápas i takticky," tvrdil Petr Průcha. "Byli jsme hladovější po hokeji, skvěle jsme bránili," usmíval se brankář vítězů Ján Lašák.

Článek

Lašák si v prvním zápase finále připsal 40 úspěšných zásahů. Inkasoval přitom hned při druhém střídání. "Asi jsem byl přehecovaný. Měl jsem mít lapačku před betonem. Hodil jsem to ale za hlavu, horší by byl gól od červené čáry," říkal Lašák. Od čtvrté pardubické trefy o výhře nepochyboval. "Zbytečně jsme ale Zlínu v závěru dali křídla druhým gólem. Když se však tak dlouho dřeli na dvě branky, tak už vyrovnat nemohli," soudil slovenský gólman.

Kdo vyhraje finále hokejového play-off?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ve zlínské šatně se přemýšlelo, proč vstup do finále nevyšel. "Odehráli jsme špatně především první třetinu, kdy jsme vůbec nedodrželi taktiku a hře scházela jednoduchost," litoval útočník Martin Erat a smutně dodal: "O výhodu rychlého vedení jsme se sami připravili chybami, Pardubice byly rychlejší a pokaždé u puku dřív."

Úřadujícímu mistru zamotalo hlavu i střídání gólmanů. "Těší mě, že jsem za 32 minut nedostal gól, ale zápas už byl prakticky ztracený," říkal náhradník Martin Altrichter, jenž se usmál tvrzení kouče, že je finálovým gólmanem, a myslel na synka, který se těsně před utkáním podrobil operaci kýly.

"Slíbil jsem mu v nemocnici pohár, tak proto něco musíme udělat," tvrdil zlínský brankář. Roman Hamrlík mínil, že se musí změnit styl hry: "Musíme na Pardubice vyrukovat jinak, nelze s nimi hrát nahoru, dolů, to nás snadno přebruslí."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.