Hlavní obsah

Výhru Komety v Chomutově zkalilo zranění Žižky. Ale nikoho neviníme, řekl asistent Pešout

Chomutov

Tři body si odvezli hokejisté Komety Brno z Chomutova po vítězství 2:1. Radost z výsledku i posunu na páté místo tabulky extraligy jim kalily následky situace, k níž došlo půl minuty před koncem. Na ledě v rohu u branky domácích zůstal ležet brněnský obránce Tomáš Žižka a po zafixování krční páteře přímo na ploše byl odnesen na nosítkách do kabin a záhy putoval do nemocnice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vpředu obránce Komety Brno Tomáš Žižka.

Článek

„Podle prvních zpráv byl odvezen s podezřením na zranění obratle. A jedeme do špitálu za ním," uvedl asistent brněnského trenéra Martin Pešout.

„Došlo tam ze strany soupeře k nešťastnému zákroku, ale nebudeme nikoho z domácích vinit, že by to udělali schválně. To se v hokeji stává. Z naší střídačky jsme do místa střetu moc dobře neviděli, ale jakmile náš hráč padl na led, okamžitě jsem vytušil, že je zle. Takových pádů moc nebývá, ale snad mu při něm nic neprasklo," přemítal asistent.

Připustil, že delší absence Žižky by byla pro Kometu velkou komplikací. „Jsme zvyklí hrát na šest beků, a když jeden z nich, a zrovna klíčový hráč, vypadne, není to příjemné," vysvětlil Pešout.

Brněnští nevzali zápas v Chomutově na lehkou váhu. „Bylo to utkání, v němž jsme mohli jen ztratit, protože se čekalo naše vítězství. Určitě jsme soupeře nepodcenili. Série porážek Pirátů je skoro rekordně dlouhá a říkali jsme si, že už zkrátka někoho nachytat musí. A že není statisticky možné, aby Chomutov donekonečna prohrával. Nechtěli jsme být těmi, kdo s ním nevyhraje, a tomu by se pak smála celá hokejová republika. Byli jsme proto rádi za vítězný gól, který přišel po chybě domácích," líčil asistent.

Útočník Vojtěch Němec je nejproduktivnějším hráčem Komety. A asistencí se podílel i na výhře v Chomutově. „Bartečko udělal chybu, stačila mi jednoduchá nahrávka na Tomáše Svobodu, který to výborně trefil. Tedy nic světoborného," prohodil forvard, který bodoval pátý zápas v řadě. „Sedí nám to v lajně. Dostávám hodně prostoru na ledě, dobře si v ofenzivě vyhovíme. Ale do obrany nejsme tak důslední," tvrdil Vojtěch Němec.

Kapitán Chomutova Lubomír Bartečko po patnácté porážce v řadě klopil zrak: „Ten rozhodující gól beru na sebe. Kiksy k hokeji patří, moc mě to mrzí. Jsme v pozici, kdy se nám vůbec nedaří, a bojíme se hrát s pukem. Mám něco odehráno, ale takovou krizi jsem nezažil."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.