Hlavní obsah

Kostúr bojuje na dvou frontách. Vážím si každého startu v extralize, tvrdí chomutovský brankář

Chomutov

Hokejový brankář Matúš Kostúr se v probíhající sezóně snaží pomoci hned dvěma týmům souběžně v záchranářských bojích. Patří do kádru chomutovských Pirátů v extralize a často chytá i za Kadaň v první lize. Obě mužstva jsou ve spodních patrech tabulky svých soutěží a bojují o udržení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský brankář Matúš Kostúra v akci.

Článek

„Bohužel se to tak vyvíjí, že na obou frontách nám jde o hodně. Je to náročné, ale beru nepříznivá fakta reálně," svěřil se Kostúr, který se blýskl výborným výkonem v minulém extraligovém duelu na ledě sousedního rivala v Litvínově.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Zápas jsem si chtěl užít a odvést maximum. Snad se mi to povedlo, ale důležité je, abychom zlepšenou hru zopakovali i příště. V brance jsem se cítil výborně. S obránci jsme si navzájem pomáhali. A za takovou defenzivou se chytá dobře," líčil slovenský gólman.

Chomutovu přitom chybělo pět obránců - Malec, Pulpán, Mrázek, Rutta, Bartejs. Zaskočili za ně hráči z Kadaně a z juniorky, jmenovitě Trefný, Stehlík, Prošek, Havel, Tejnor, takže ze stabilních členů obranných řad nastoupili jen Krstev a Lojek. „Jsem na kluky, kteří bojovali proti Litvínovu, hrdý. Vzdorovali favoritu perfektně. Věřím, že získaný bod je pro nás povzbuzením," ohlížel se Kostúr za zápasem, v němž Piráti podlehli 1:2 až po samostatných nájezdech.

Nad tím, jestli si výkonem v Litvínově řekl o trvalejší post v základní sestavě Chomutova, nechtěl polemizovat. „Tohle neřeším. Vnímám to tak, že jedničkou byl dosud Martin Růžička a já jsem s ním ve dvojici. Vážím si každého startu v extralize. Naše cesta musí začínat od poctivé obrany. A chceme věřit, že když dáme aspoň jednu nebo dvě branky, mohlo by to stačit na nějaký bodový zisk, byť třeba i minimální," uvažoval brankář.

Chomutovští mají od pátku do úterý před sebou tři zápasy na domácím ledě. „Nevím, jestli je to velká výhoda. Při náročnosti extraligy jsou všechna utkání stejně těžká, ale už kvůli našim příznivcům bychom chtěli obstát," dodal Kostúr.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.