Hlavní obsah

Boj o předkolo play-off bude ještě tvrdý, uvědomuje si litvínovský gólman Francouz

Litvínov

Základním stavebním kamenem litvínovských hokejistů v extralize je i v letošní sezóně brankář Pavel Francouz. „Bez něj bychom nebyli tak blízko k účasti v předkole play-off,“ vysekl mu poklonu i nejzkušenější hráč mužstva Martin Ručinský. „Hokej je ale týmová hra a já zase musím pochválit kluky, jak mi v defenzivě pomáhají,“ podotýká Francouz v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz inkasuje vyrovnávací gól z hole sparťanského obránce Jakuba Krejčíka (není na snímku).

Článek

Jak vidíte dosavadní účinkování Litvínova v extralize?

Na vlastním ledě hrajeme někdy úžasný hokej a vážíme si toho, že jsme bodovali ve čtrnácti domácích zápasech v řadě, přičemž jsme třináctkrát vyhráli. Vytváříme si tlak a z toho plynou i šance. Venku je to ale přesný opak a podle toho vypadaly výsledky. Čekali jsme, co s námi soupeř provede, a většinou to dopadlo špatně. Takže víme, co musíme zlepšit, abychom uhájili pozici v elitní desítce tabulky. Bude to asi ještě boj. Dotírají na nás Liberec i Slavia.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Uvítali jste reprezentační pauzu v soutěži?

Myslím, že ano. Před pauzou jsme absolvovali čtyři zápasy v sedmi dnech a všechny byly psychicky i fyzicky náročné. Na člověku se podepíše únava. Ale ještě nejsem tak starý, takže moje tělo celkem rychle regeneruje.

Jak jste trávil volné dny, kdy jste neměli na pořadu zápasy, případně ani tréninky?

Každý jsme si šli svou cestou. Odpočívali jsme a já jsem si také zajel do Plzně za kamarády a rodinou, kterou jsem předtím kvůli náročnému programu v extralize dlouho neviděl. Odreagovával jsem se doma a taky sledoval olympiádu u televize. Nejvíc jsem se samozřejmě těšil na hokej a naše reprezentanty. Některé kluky znám z národního týmu a po loňském mistrovství světa, kde jsem si také zachytal, jsem jim moc přál úspěch.

Upínáte se už v Litvínově k finiši základní části extraligy?

Samozřejmě. Do konce zbývá pět kol a uvědomujeme si, že potřebujeme doma porazit Karlovy Vary a Kladno. Klíčový bude už asi úterní duel s Energií.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.