Hlavní obsah

Kladno ztratilo v Olomouci třígólové vedení a sestupuje z extraligy. Boleslav oslavy odkládá

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Kladna opouštějí po dvanácti letech extraligu. V 9. kole baráže prohráli na ledě Olomouce 3:5, přestože v úvodu zápasu vedli už o tři góly. Tři kola před koncem soutěže tak už šestinásobní mistři republiky nemají šanci udržet se mezi elitou. Naopak Mladá Boleslav po pěti výhrách v řadě mohla v případě dalšího triumfu v Chomutově už slavit postup, tým kolem kapitána Davida Výborného však prohrál 1:3 a musí se soustředit na další duely.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký útočník Roman Rác (vlevo) střílí gól kladenskému brankáři Lukáši Cikánkovi.

Článek
Fotogalerie

Kladno povzbudil výsledek pátečního duelu proti Chomutovu, v němž se radovalo z prvního vítězství v řádné hrací době (6:2). Na Hané začalo jako z partesu: už v 55. sekundě se trefil Kuchler, o půl minuty později přidal gólovou dorážku Machač a místo Vošvrdy se do olomoucké branky stěhoval Halász.

Ani ten však kladenský nástup nezastavil, v polovině páté minuty už Středočeši po trefě Miloslava Hořavy v přesilovce vedli 3:0! Jenže tím jako by Rytíři vystříleli všechen prach. Domácí se ještě do konce úvodní dvacetiminutovky stačili zásluhou dvou gólů dostat na dostřel a v prostřední části vyrovnal Herman poté, co dostal Cikánkem vyražený puk potřetí za záda kladenského brankáře.

Kalich hořkosti dopili svěřenci trenéra Jiřího Čelanského v závěrečné dvacetiminutovce, v níž ještě dvakrát inkasovali a domácí se tím přiblížili postupu do nejvyšší soutěže.

Piráti zdolali Boleslav

V Chomutově dlouho kralovali střelcům oba gólmani - domácí Růžička i hostující Valent. Až v polovině zápasu uťal bezbrankové skóre Jaroslav Svoboda a náskok Pirátů zvýšil o chvíli později v početní výhodě Krstev. David Vrbata rovněž v přesilovce sice ještě vykřesal hostům naději na obrat, tu ale uhasil ve třetím dějství Bartečko a Severočeši tak ukončili sérii pěti proher.

Baráž o extraligu, 9. kolo:
Olomouc - Kladno 5:3
Branky: 10. Pekr, 19. Selingr, 36. Herman, 45. Rác, 52. Knotek - 1. Kuchler, 2. Machač, 5. M. Hořava
Chomutov - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 31. Jar. Svoboda, 33. Krstev, 52. Bartečko - 35. D. Vrbata
Vrátí se kladenští hokejisté hned příští rok zpět do extraligy?
Ano
37,3 %
Ne
62,7 %
Celkem hlasovalo 17931 čtenářů.

Reklama