Hlavní obsah

Kapitánem Liberce se po Nedvědovi stal Výtisk, rozhodli hráči v tajném hlasování

Liberec

Hokejisté Liberce už znají svého nového kapitána. Po Petru Nedvědovi, který po uplynulé sezóně ukončil hráčskou kariéru, bude kapitánské céčko na svém dresu nosit obránce Jan Výtisk. Jeho asistenty budou útočník Martin Bartek a bek Petr Gřegořek. Rozhodli o tom samotní hráči v tajném hlasování.

Foto: Jan Čech

Obránce Liberce Jan Výtisk.

Článek

„Je to pro mě velká pocta, které si vážím a zároveň si už teď uvědomuji větší zodpovědnost za celý tým. Méďu jako osobnost nikdo nenahradí, byl to přirozený lídr, ale je třeba pokračovat i bez něj," uvedl Výtisk pro oficiální klubové stránky na adresu Nedvěda, který byl kapitánem Bílých Tygrů posledních pět let.

Třiatřicetiletý Výtisk se stal teprve osmým kapitánem v dějinách libereckého klubu. „Ale v kabině se nic výrazně nezmění, sešla se tady dobrá parta, která potáhne za jeden provaz. Fakt pevně věřím, že v nové sezóně budeme vyhrávat a povedeme si lépe než poslední dva roky," dodal rodák z Ostravy, který svou kariéru strávil výhradně v České republice.

Do extraligy nakoukl juniorský mistr světa z roku 2001 na přelomu století ve Vítkovicích, zahrál si i za Spartu, Karlovy Vary, Plzeň a Třinec. V české nejvyšší soutěži i s play off odehrál 746 zápasů, ve kterých vstřelil 27 branek a přidal 75 asistencí. Na extraligový titul dosud čeká, má stříbro s Vítkovicemi a bronz rovněž s Vítkovicemi a Spartou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.