Hlavní obsah

Místo tří bodů máme jen jeden, posteskl si pardubický trenér Venera po dramatu v Liberci

Liberec

Pardubičtí hokejisté sahali na libereckém ledě po třech bodech. Byť ještě tři minuty před koncem závěrečné třetiny vedli 2:0, museli se po vyrovnání domácích dvanáct vteřin před sirénou smířit s prodloužením a zápas dospěl do samostatných nájezdů, které pro ně skončily neúspěšně. „Vypadalo to, že vyhrajeme, takže s jediným bodem nejsme spokojeni,“ posteskl si trenér Zdeněk Venera po porážce 2:3.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér Zdeněk Venera

Článek

Co rozhodlo o obratu ve skóre?

Nejprve musím říci, že to byl kvalitní hokej. Podařil se nám vstup, hráli jsme aktivně a proměnili jsme dvě šance. Domácí se ale maximálním úsilím postarali o dramatickou koncovku. Nastartoval je kontaktní gól Vampoly po pěkném sólu.

Ve vaší sestavě chybí řada zkušených hráčů. Jak to s nimi vypadá?

Somík a Pivko jsou mimo dlouhodobě a v sezóně se s nimi už nedá počítat. Přitom jsou to levá křídla, která měla být pevnou součástí mužstva. Marodí i Marcinko a Půhoný, možná ještě týden nebo dva. Tomáš Mojžíš se po příchodu ze Slovanu Bratislava taky zranil, ale současně čeká na zahraniční nabídku a může zase kdykoliv odejít. A ještě zraněný je Píša.

V dané konstelaci vám asi dělá starosti nesmírně nabitý program.

Termíny si nevybíráme. Asi to jinak nešlo. V neděli 5. října hrajeme extraligu s Vítkovicemi, v pondělí odjíždíme autobusem do Bolzana k Lize mistrů a budeme se vracet hned po úterním zápase přes noc. A v pátek přijde liga se Spartou.

Takže Liga mistrů je v tomto případě přítěží?

Jelikož nemůžeme postoupit, nebude mít zápas z naší strany náboj. Tím neříkám, že tam jedeme zbytečně. Bereme to tak, že poslední kolo ve skupině prostě musíme absolvovat. Nechci se vymlouvat na případnou únavu, kluci to zatím zvládají dobře.

Klíčovou otázkou v každém týmu je obsazení brankářského postu. Jak hodnotíte obměnu gólmanů oproti minulé sezóně?

Hudáček i Salfický už v kádru nejsou, takže velká tíha leží na Kristanovi. Jsme s ním spokojeni. Odchytal většinu zápasů. V tom problém není. Připraven je i Halász a předpokládám, že se během dlouhé sezóny dostane i do branky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.