Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 4:2Olomouc s přispěním dvou tref Cibáka porazila Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Knotek 1 : 0
27. Marosz 2 : 0
35. Cibák 3 : 0
51. Kaut 3 : 1
56. Nahodil 3 : 2
59. Cibák 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 18. kole extraligy Pardubice 4:2. Hanáci si připsali páté vítězství z posledních šesti odehraných zápasů. Dvěma góly se pod výhru podepsal útočník Martin Cibák. Domácí měli v průběhu duelu k dobru už tříbrankový náskok, Východočeši se dostali ke slovu až v závěrečné desetiminutovce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z prvního gólu proti Pardubicím, druhý zleva je jeho autor Jan Knotek.

Článek

Kohouti byli v úvodu aktivnější, ve druhé minutě nahazoval puk na branku Rašner a po odrazu měl dobrou příležitost Herman. Slovinský brankář v pardubických službách Kristan však jeho ránu kryl a nedlouho poté chytil zázračně i Paterovu střelu zblízka.

V deváté minutě už šli domácí do vedení. Knotek nahodil kotouč na branku a jeden z hostujících obránců si bruslí puk ztečoval do branky. V početní převaze Hanáků málem navyšoval Marosz, ale puk zpoza branky nezasunul za Kristana. Slovinský čaroděj pak chytil další nebezpečné střely první formace Mory. Hosté odpověděli také v přesilovce. Nahodilův útok zamknul olomouckou čtyřku, ale Vošvrda odolal. Štěstí měl při Sýkorově ráně bez přípravy, jež skončila na tyči.

Během druhé části oba týmy poctivě bránily, na gólmany šly pouze rány z uctivé vzdálenosti. Až ve 27. minutě udeřilo. Po Rašnerově nahození vyrazil Kristan puk jen před sebe, kde stáli dva olomoučtí hráči a Marosz ho pohotově doklepl do branky - 2:0. Pardubice opět tlačily v početní převaze, Sýkora ale pálil slepými. Největší možnost měl Tybor, radost mu vzal Vošvrdův beton. Přesilovku tak využila Mora, když se po návratu z trestné lavice dobře podíval Marosz a Cibák uklízel do prázdné branky.

Třetí třetina začala opět dobrou možností Hanáků, po které museli sudí zkoumat videozáznam, nakonec ale Mataiovi branku neuznali. Další možnosti měli domácí v přesilovce. Ostřelování Vyrůbalíkem od modré čáry Kristan přežil, stejně jako tutovku Patery. V polovině třetí třetiny se opět zahřáli brankáři. Benák vyzkoušel Vošvrdovu lapačku a na druhé straně střílel zkoušel štěstí Hrňa, trefil jen Kristanovy betony.

V 51. minutě si užili gólovou radost hosté, když ujel Kaut a snížil na 1:3. Za chvíli to zkoušel Zohorna a byl velmi blízko druhé brance, trefil ale jen boční síť. V 55. minutě hrály Pardubice přesilovku. A Nahodilova pětka se prosadila v pravý čas. Její centr trefil z první přihrávku Radila a Vošvrda byl bez šance. Domácí trenéři si po inkasované brance vzali oddechový čas. Už dvě minuty před koncem hrály Pardubice power play. Hanáky však uklidnil Cibák a do prázdné branky rozhodl zápas definitivně.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. J. Knotek (R. Dlouhý), 27. Marosz (Rašner, Rác), 35. Cibák (Marosz, Majeský), 59. Cibák - 51. Kaut (Kolář, Gregorc), 56. Nahodil (Radil, Tybor). Rozhodčí: T. Horák, Turčan - Bryška, Skopal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 4594.
Olomouc: Vošvrda - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek, Škůrek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.
Pardubice: Kristan - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Korím, Gregorc - P. Sýkora, T. Zohorna, Semorád - Radil, Nahodil, Tybor - Kolář, Marcinko, Cetkovský - Endál, Kaut, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice