Hlavní obsah

Za Hrňovu úspěšnost může i pošťuchování

Třinec

V dresu Olomouce začal hokejový útočník Erik Hrňa sezónu, odehrál osmnáct kol a nastřílel deset gólů, pak si ho Třinec z hostování stáhl. V neděli se trefil v jeho dresu právě do sítě nováčka z Hané. K výhře 5:1 navíc přispěl i asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Erik Hrňa se raduje ze vstřeleného gólu.

Článek

„Možná se na vzájemná utkání Třince a Olomouce nachystám o malinko líp než na jiná," uznal Hrňa, jenž si ještě za Olomouc připsal proti Ocelářům dva zásahy. „Je v tom asi hec, trošku se pošťuchujeme," vysvětlil 26letý střelec a skromně doplnil: „Ale to, že se mi v nich střelecky daří, zdaleka není jen moje práce. Vždycky je to o souhře, o přihrávce, o týmové práci."

Včera si vylepšoval bilanci v přesilovkách. Na jeho branku, v utkání druhou třineckou a nakonec vítěznou, která znamenala obrat skóre, mu excelentně přihrál Martin Adamský.

Hrňa mu zanedlouho stejně kvalitní asistenci vrátil, domácí vedli 3:1 a měli zápas v kapse. „Takovou spolupráci jsme domluvenou neměli, vyplynula ze hry," usmál se Hrňa. „Ale když jsem Ádovi poslal puk a on dal gól, tak jsem za ním přijel a řekl mu: Máš to zpátky!" prozradil.

Hrňovy schopnosti Třinec využívá, trenéři ho zařadili do elitního přesilovkového komanda s Klepišem, Polanským a Adamským. V deseti utkáních odehraných za Oceláře nasbíral devět bodů, dohromady jich má 25 (15+10).

„Body jedou, takže spokojenost," liboval si Hrňa. „Dostávám na ledě hodně příležitostí, za což jsem samozřejmě moc rád. I za to, že týmu nějakými body přispívám," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.