Hlavní obsah

Pardubice testují útočníky Kůrku a Fiedlera

PARDUBICE

Hokejoví útočníci Tomáš Kůrka a Jonáš Fiedler jsou na testech v týmu mistrovských Pardubic. Vedení Moelleru tak reaguje na možný odchod hráčů do NHL, kam mohou podle nové smlouvy zámořské soutěže s Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) zamířit do středeční půlnoci.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

Mladí útočníci možná posílí mistrovské Pardubice - ilustrační foto.

Článek

"Přesvědčili jsme se, že nemůžeme doplňovat kádr jen hráči z juniorky, proto tento týden budou u nás na zkoušku tito hokejisté," uvedl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý na oficiálních internetových stránkách klubu. Navíc Východočeši stáhli z hostování ve Zvolenu devatenáctiletého forvarda Jana Starého.

O osudu Kůrky a Fiedlera v Pardubicích se má podle Kusého rozhodnout do týdne. "Ještě jednáme s dalšími hokejisty. Jasněji bude po půlnoci 24. srpna, kdy podle druhého schváleného návrhu vyprší termín pro odchod hráčů do zámoří," doplnil Kusý.

Třiadvacetiletý Kůrka má na kontě sedmnáct utkání v NHL v dresu Caroliny a nasbíral v nich pět bodů za tři branky a dvě asistence. Uplynulý ročník zahájil při výluce v NHL v Litvínově, ale dohrál ho v nižší zámořské AHL v celku Providence.

Předností Kůrky je silová hra

"Je to výborný bruslař, který se dokáže prosadit. Jeho silnou stránkou je kontaktní hra," podotkl Kusý. Za Litvínov odehrál Kůrka v uplynulém ročníku 29 utkání a nasbíral šest bodů za jednu trefu a pět přihrávek. S Providence došel do semifinále Calderova poháru a v celkových 57 duelech skóroval dvanáctkrát a zaznamenal šest asistencí.

O dva roky mladší Fiedler působil uplynulé čtyři roky v zámořské juniorské OHL v celku Plymouth Whalers. "Znám ho ještě z juniorských reprezentací a tudíž vím, že to je kvalitní hokejista," doplnil Kusý.

V přípravě Pardubic zůstává útočník Petr Průcha, přestože má podle vedení New Yorku Rangers s jejich klubem už uzavřenou smlouvu. "Petr má u nás platný kontrakt, což je právní smlouva. V tuto chvíli celou záležitost posuzuje právní oddělení, nemohu tedy situaci blíže okomentovat. Nám ale nejde vyloženě o Petra Průchu, ale o princip. Vyčkejme, jak to dopadne. Jsem optimista," dodal Kusý. Z dalších možných odchodů je nejaktuálnější z kádru mistra u Petra Sýkory, který jedná s Washingtonem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.