Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 7:4Olomouc porazila poprvé v sezóně druhého nováčka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Buc 1 : 0
21. Rác 2 : 0
22. Herman 3 : 0
23. Marosz 4 : 0
25. Stříteský 4 : 1
25. Robar 4 : 2
32. Ondrušek 5 : 2
35. Rác 6 : 2
47. Bárta 6 : 3
53. Klimenta 6 : 4
57. Patera 7 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 36. kole extraligy Mladou Boleslav 7:4. Hanáci opanovali souboj nováčků poprvé v sezóně, dva góly vítězů dal útočník Roman Rác, třemi body se v domácím dresu blýskli Rostislav Marosz (1+2) a Peter Zuzin (0+3).

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočník Boleslavi Lukáš Pabiška (vlevo) padá v souboji s olomouckým obráncem Tomášem Houdkem.

Článek

Ještě před utkáním uctily oba týmy i celá aréna minutou ticha památku ve čtvrtek zemřelého bývalého hokejového brankáře, trenéra a funkcionáře Olomouce Jaromíra Přecechtěla.

Už při druhém střídání měli Kohouti dobrou příležitost. Akci druhé formace zakončoval po Mataiově přihrávce nepřesně Patera. V sedmé minutě mohli jít do vedení hosté - puk se odrazil k Mikulíkovi a ten ranou bez přípravy trefil horní tyč. Boleslav po úvodním tlaku Mory převzala iniciativu a zaměstnávala Trvaje. V 15. minutě chyběl kousek štěstí i domácím - horní tyčku trefil Cibák. V závěru hráli hosté přesilovku, ale ujeli jim Zuzin s Bucem a druhý jmenovaný trefil mezi Růžičkovy betony.

Hned po startu druhé třetiny skórovali Hanáci podruhé. Puk potáhl Cibák, našel Ráce a ten z úhlu prostřelil už po 23 vteřinách Martina Růžičku. O minutu později už to bylo 3:0. Tlak třetí pětky v přesilové hře při vyloučení Broše zakončil dorážkou Herman. Hosté si vzali oddechový čas a vystřídali brankáře. Do branky šel Jan Růžička. V další početní převaze Hanáků pak navýšil vedení přesnou trefou Marosz.

Pak hráli hosté přesilovku pět na tři a Stříteský snížil na 1:4. V pokračující klasické početní výhodě opět pálil obránce, tentokrát Robar, a vyvedl domácí z klidu. Také ti sáhli k oddechovému času. V polovině utkání hrála dvojnásobnou přesilovku 49 vteřin i Olomouc. Kohouti ji na rozdíl od soupeře nevyužili. Další početní převahu už však Boleslav neustála. Od modré čáry zacílil neomylně Ondrušek. Čtyřbrankový náskok pak domácím vrátil Rác.

Třetí část začala opatrněji. V oslabení ale Kohouti špatně střídali a darovali hostům dvojnásobnou početní převahu na dlouhých 85 sekund. Ti výhodu využili a Bárta snížil na 3:6. Klimenta se pak prosadil na začátku 53. minuty v přesilovce a znovu to bylo jen o dvě branky. Tlak hostí pak ovšem ukončil sedmým gólem Hanáků Patera.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 7:4 (1:0, 5:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Buc (Zuzin), 21. Rác (Cibák, Marosz), 22. Herman (Zuzin, Ondrušek), 23. Marosz (Vyrůbalík, Majeský), 32. Ondrušek (Škůrek, Zuzin), 35. Rác (Marosz, Cibák), 57. Patera (T. Rachůnek, Vyrůbalík) - 25. Stříteský, 25. Robar (Ovčačík, Broš), 47. Bárta (Stříteský, Trončinský), 53. Klimenta (Robar, Broš). Rozhodčí: Lacina, Souček - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:8. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 4621.
Olomouc: Trvaj - Majeský (41. Rašner), Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Matai - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.
Mladá Boleslav: Martin Růžička (22. J. Růžička) - Trončinský, Ovčačík, Stříteský, Vidmar, M. Hruška, Robar, R. Čermák - L. Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Pacovský - Lenc, Bárta, M. Látal - Rys, Musil, Kotala - od 52. navíc Volf. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: