Hlavní obsah

Sparta smázla Litvínov, Slavia senzaci v Brně nedotáhla. Třinec uspěl ve Zlíně

Praha
Aktualizováno

Kompletním 38. kolem dnes pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Šlágr byl zcela v režii Sparty, holešovický celek doma rozdrtil Litvínov 7:1 a v tabulce ztrácí na Vervu už jen bod. Souboj dvou týmů bojujících o předkolo play off zvládly lépe Vítkovice, které doma porazily Mladou Boleslav 4:1. Vedoucí Třinec v dramatické koncovce nakonec zvítězil ve Zlíně 3:2 po prodloužení. Pardubice v závěru třetí třetiny smazaly náskok Plzně, ale Západočeši uspěli 4:3 v prodloužení. Slavii nestačila dvougólová výhoda a v Brně nakonec prohrála 2:5. Hradec Králové uspěl v Olomouci 4:1 a Liberec jediným gólem porazil Karlovy Vary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Závar před brankou litvínovského brankáře Pavla Francouze. Sparťan Miroslav Forman sleduje kotouč, druhý zleva je František Gerhát a zcela vpravo jeho spoluhráč Tomáš Pavelka.

Článek
Fotogalerie

Souboj Sparty s Litvínovem sliboval velké drama, nakonec však měl jednoznačný průběh. Chemici sice už ve třetí minutě vedli, pak už se ale střelecky prosazovali jen domácí, takže se na třetí pokus dočkali proti Severočechům první výhry v sezóně. Litvínov i dál zůstává druhý, jenže Sparta, která zvítězila ve čtvrtém z posledních pěti duelů, na něj ztrácí už jen bod.

Vítkovice splnily roli favorita a přiblížily se postupu do předkola play off. K tříbodovému zisku je posunuly trefy Huny a Kloka v úvodní třetině, Robar sice poté na druhé straně duel zdramatizoval, ale jen do další změny stran. Ostravané odčinili předchozí dvě porážky, naopak Boleslav z posledních čtrnácti duelů zvítězila jen dvakrát.

Slavia náskok neudržela

Mistrovský Zlín je těsně pod hranicí play off, v pátek prohrál druhý z posledních osmi zápasů a od desítky ho dělí tři body. Třinečtí Oceláři mají po výhře 3:2 v prodloužení šňůru dvanácti výher a na čele tabulky mají už čtrnáctibodový náskok. Proti Beranům uspěl Třinec i potřetí v sezóně.

Blízko překvapení byla Slavia, ani tentokrát však nebodovala. Svěřenci trenéra Gregora přitom měli v Brně dvoubrankový náskok, ten však prohospodařili a nakonec prohráli 2:5. Sešívaní zůstávají na chvostu tabulky, na předposlední Mladou Boleslav ztrácí dvanáct bodů. Kometa naopak bodovala popáté za sebou, v dosavadních třech vzájemných duelech této sezóny nasázeli Brňané červenobílým osmnáct branek.

Tristní venkovní bilance Varů pokračuje

Pardubice si pod novým koučem Milošem Říhou připsaly ve čtvrtém utkání první porážku. Plzeň, do jejíž sestavy se vrátil i skórující Ryan Hollweg, vedla na východě Čech už 3:0, pak ale náskok prohospodařila a o vítězi se rozhodovalo v prodloužení. Duel rozhodl 22 sekund před koncem v přesilové hře Nicholas Johnson.

Mountfield si po vítězství 4:1 v Olomouci částečně vylepšil bilanci na ledě soupeřů, když z posledních dvanácti zápasů zaznamenal druhé vítězství.

Jediný gól stačil hokejistům Liberce, kteří po zásahu Urbana zdolali Karlovy Vary. Bílí Tygři doma bodovali osmkrát za sebou. Západočeši naopak prohráli posledních pět duelů o gól, navíc jsou nejhorším týmem na kluzištích soupeřů. Venku si Vary připsaly patnáctou prohru za sebou.

Hokejová Tipsport extraliga, 38. kolo:
Vítkovice - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 2. Huna, 19. Klok, 41. Svačina, 47. Burger - 34. Robar.
Zlín - Třinec 2:3 po prodloužení
Branky: 4. Ondráček, 51. Matějíček - 7. Doudera, 55. Galvas, 65. Klesla.
Olomouc - Hradec Králové 1:4
Branky: 30. Herman - 27. Pilař, 37. Pospíšil, 40. Mertl, 42. Dej.
Brno - Slavia 5:2
Branky: 33. Němec, 40. Hruška, 46. Ton, 51. Zohorna, 60. Honejsek - 13. Sklenář, 16. Holec.
Liberec - Karlovy Vary 1:0
Branka: 46. Urban.
Pardubice - Plzeň 3:4 po prodloužení
Branky: 42. Tybor, 47. Radil, 57. Špaček - 4. Kratěna, 25. Bližňák, 27. Hollweg, 65. Johnson.
Sparta - Litvínov 7:1
Branky: 10. Hlinka, 13. a 46. Procházka, 31. Polášek, 32. a 46. Sabolič, 58. Forman - 3. Lukeš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.