Hlavní obsah

Snad mě taťka pochválí, doufal vítkovický Hlinka po hattricku

Tak, jak se při zápasech hokejové Slavie pomalu stává zvykem, i utkání ve Vítkovicích se zvrhlo v divokou přestřelku. Diváci viděli 12 gólů, z toho sedm v síti hostů. Slavia tak naplnila normu z posledních tří utkání, kdy inkasovala v průměru sedm branek na zápas. Nejvíce se z výhry 7:5 bezesporu radoval třiadvacetiletý Michal Hlinka, který trefou do prázdné slávistické branky v poslední minutě zkompletoval první hattrick kariéry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický Michal Hlinka v utkání s Třincem. Vpravo Kamil Kreps.

Článek

„Jednoznačně nejlepší zápas mého života. Snad mě taťka (bývalý brankář Vítkovic a Třince Michal Hlinka - pozn. aut.) pochválí, nic mi nevyčte a pojede v klidu domů," culil se po utkání vítkovický útočník. Dvakrát se trefil v přesilové hře, třetí gól ve hře pěti proti šesti při slavistické hře bez brankáře. „Přesilovky nám moc nešly, tak je nyní více trénujeme a dneska to vyšlo," komentoval kopřivnický rodák.

Právě ubráněná oslabení byla asi tím správným klíčem k zisku bodů na vítkovickém ledě. Tato disciplína slávistům v poslední době vůbec nejde. Doma s Pardubicemi dostali v oslabení tři góly, se Spartou dokonce šest. A třikrát lovil puk z brány v početní nevýhodě Svoboda i v Ostravě. „Máme hodně vyloučených a soupeř nás trestá. My se na šance nadřeme, soupeř dává jednoduché góly. Musíme se toho vyvarovat," upozornil kouč Slavie Dušan Gregor.

Nedali ani trestné střílení

Také jeho svěřenci přesilovku proměnili, ovšem jen jednu. Nejvíce pak litovali promrhané dvojnásobné početní výhody v polovině třetí dvacetiminutovky. Vlasák a Pletka mohli do odkryté branky vyrovnat na 5:5, jenomže selhali. „To jsme měli využít. Stejně jako jsem já měl v první třetině proměnit trestné střílení. To jsou momenty, které utkání rozhodly," odtušil Slávista Tomáš Vlasák. „Ta písnička se pořád opakuje. Dokážeme se vrátit do zápasu, ale zase ho ztratíme. Je to pořád dokola," litoval zkušený útočník, jehož tým už má jistotu, že neprojde do play off.

Ačkoliv domácí brali tři body, trenér Ladislav Svozil moc pochvalných slov ke hře jeho týmu nenacházel. „Chtěli jsme tři body a máme je, takže bychom mohli být spokojeni. Ale nejsme. S takovou hrou už žádné další neuděláme. Nemohu některým upřít snahu, ale naše hra byla laxní. Prohrávali jsme souboje, zbytečné oslabení do tří. Ještě, že ty dvě šance do prázdné branky v přesilovce pěti proti třem nedali," připomněl Svozil.

Reklama