Hlavní obsah

Už čtvrtý trenér v sezóně? Gregor chce ve Slavii skončit, klub zatím mlčí

Praha

Už ve středu je čeká předehrávka 50. extraligového kola proti vedoucímu Třinci, v tuto chvíli ale zatím není vůbec jasné, jestli hokejisty Slavie ze střídačky ještě povede trenér Dušan Gregor. Třiapadesátiletý Slovák, který sešívané převzal v polovině prosince, chce podle zákulisních informací u beznadějně posledního týmu tabulky skončit a nevedl už ani úterní dopolední trénink. Vedení klubu ale, aspoň prozatím, zvěst o koučově konci odmítá.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér Dušan Gregor na střídačce hokejové Slavie.

Článek

„Nemáme k tomu co říct a nechceme to komentovat. Alespoň prozatím. Až něco bude nového, určitě se k tomu vyjádříme. Takové mám zprávy od pana Pittera (majitele klubu)," řekl Sport.cz na téma zamýšleného Gregorova odchodu tiskový mluvčí Slavie Jakub Mezlík s tím, že nevidí důvod, proč by ve středu proti Třinci neměl stát na střídačce domácích trenérský tandem Dušan Gregor - Josef Beránek.

Názory Gregora a jeho spolupracovníků na styl hry se prý zásadně liší. To má být hlavní důvod, proč současný hlavní kouč červenobílých už nechce u mužstva dál pokračovat. Podle isport.cz prý už Gregor hráčům Slavie v kabině oznámil, že končí. „Nezlobte se, ale nechci k tomu nic říkat," uvedl.

Gregor, který v úvodu sezóny vedl Vladivostok v Kontinentální lize, převzal sešívané v polovině prosince. Na střídačce nahradil Petra Nováka, jenž byl jmenován dočasným koučem po odvolání Ladislava Lubiny. Slovenskému trenérovi se však Slavii nastartovat nepodařilo. Z devatenácti zápasů pod jeho vedením jich Pražané prohráli hned šestnáct se ziskem pouhých osmi bodů.

Slavia zůstává přikována na dně extraligové tabulky, na předposlední Olomouc ztrácí propastných třináct bodů. S jistotou ji tak čeká skupina o udržení a takřka stoprocentně i baráž o udržení nejvyšší soutěže. Bude však u toho Gregor, nebo Pražany v této sezóně povede už čtvrtý hlavní trenér?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.