Hlavní obsah

Chceme do toho kopnout hned od prvního zápasu, říká Řepík o ambicích Bílých Tygrů

Liberec

Navázat na spolupráci z někdejšího společného angažmá se pokusí hokejoví útočníci Michal Birner a Michal Řepík od začátku nové sezóny v Liberci. „Doufám, že pomůžeme týmu se zvednout a dostat se v extralize do play-off,“ vyjádřil Řepík svoje předsevzetí a motivaci, s níž přišel do kádru Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Michal Řepík po tréninku na ledě hokejového klubu Bílých tygrů v Liberci.

Článek

Po štacích v jiných soutěžích mimo tuzemskou ligu v průběhu několika minulých let se letos rozhodl vrátit do Česka. „Oslovil mě zájem ze strany Liberce. Mluvili jsme s Filipem Pešánem, trenérem a sportovním manažerem, a věděli jsme, že se mužstvu tři roky po sobě nedařilo. Láká nás to změnit. Právě fakt, že nás Filip kontaktoval společně s Michalem Birnerem, trošku ulehčilo moje rozhodování. S Michalem jsme na sebe zvyklí. Byli jsme spolu ve Lvu Praha v KHL. Víme, co od sebe očekávat," prozradil Řepík, jak přistupoval k volbě nového působiště.

Z pražského Lva se zná i s nynějším libereckým obráncem Martinem Ševcem, další posilou Tygrů. „Švícko udělal super podpis, když vzal Liberec. Je to jeden z nejlepších českých obránců hrajících po Evropě. Má spoustu zkušeností a ligových titulů, hlavně ze Švédska. Určitě nám pomůže. Ale není to jen o jednotlivcích. Musíme bojovat od začátku jako tým a nenechat si utéct start extraligy. Ještě před ním vstoupíme do Ligy mistrů, kterou jsem nikdy nehrál. Naším cílem bude postup ze skupiny. Prostě chceme do toho kopnout hned od prvního soutěžního zápasu," nastínil útočník jasnou představu.

Myslí i na reprezentaci

V Liberci se rychle adaptuje. „Byli jsme tady už v červnovém týdnu při prvním soustředění. Stihli jsme se podívat i po městě a dojmy jsou výborné. Uvidíme, jak to vyřeším s bydlením v sezóně. Jestli si ho budu hledat přímo v Liberci nebo zkusím částečně dojíždět z Prahy," nechal nahlédnout do svých úvah.

Prioritou budou samozřejmě pro všechny liberecké hráče výkony na ledě. Řepík věří, že by mohl patřit i mezi adepty reprezentačního dresu. Ostatně asistenti nového trenéra Vůjtka, tedy Josef Jandač a Jiří Kalous, už poznali Řepíkovy schopnosti při společném angažmá ve Lvu Praha.

„Je pravda, že nás s Birnerem trénovali z postu hlavního kouče a asistenta první půl rok v úvodní sezóně v KHL. Vědí, jací jsme hráči, ale především musíme svoje ambice potvrdit od srpna na ledě v libereckém dresu. Když budeme hrát dobře, snad šanci v reprezentaci dostaneme," zakončil Řepík.

Prokazovat herní formu mohou Bílí Tygři už od 30. července, kdy zápasem s Metallurgem Novokuzněck na domácí půdě odstartují sérii přípravných zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.