Hlavní obsah

Koželuh opouští Spartu i představenstvo klubu

PRAHA

Generální manažer Luboš Koželuh končí své působení v hokejové pražské Spartě. Podle oficiální tiskové zprávy holešovického klubu v pondělí na vlastní žádost odstoupil i z představenstva Sparty. Zároveň mu byla nabídnuta funkce předsedy prezídia Sparty, jež tvoří zástupci hlavních partnerů klubu a členové vedení.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejistům Sparty se letos v extralize nedaří.

Článek

V představenstvu nahradí Koželuha, který je aktuálně i prezidentem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), Viliam Sivek - vlivný podnikatel a otec současného útočníka Sparty Michala Sivka. Část jeho pravomocí dočasně převezme sportovní manažer Miroslav Kuneš.

"Hlavním důvodem, proč jsem se tak rozhodl, jsou sportovní výsledky týmu. Nejsou takové, jaké by měly být, a já jsem dospěl k tomu, že můj odchod by mohl být impulzem, který posune klub dopředu," řekl Koželuh. O tom, že Spartu, kde působí od roku 1997, opustí, prý přemýšlel delší dobu. "Uvažoval jsem nad tím, že své místo uvolním někomu dalšímu po sezoně. Nakonec jsem se ale rozhodl udělat to už nyní," uvedl manažer, pod jehož vedením klub dvakrát triumfoval v extralize.

Potvrzené spekulace

Koželuhovým odchodem se tak naplnily spekulace, které se objevily již v minulém týdnu po odvolání trenéra Jaromíra Šindela. Jeho odchod a angažování Františka Výborného podle dostupných informací inicioval šéf klubu a jeho spolumajitel Antonín Charouz. Koželuh byl navíc v té době v zahraničí.

Je však pravda, že Šindel se svými asistenty nesplnil hlavní podmínku, kterou mu vedení klubu dalo v říjnu, kdy byl tým v herní i výsledkové krizi. Na začátku reprezentační pauzy nefiguroval ani na šestém místě.

"Výměna trenérů s tím nesouvisela. Podílel jsem se na ní, i když přes telefon z Ameriky," řekl Koželuh. Do zámoří odletěl hrát golf i proto, aby přemýšlel nad svým možným odchodem ze Sparty. "Chtěl jsem si vyčistit hlavu," podotkl. Angažování Šindela, kterému se se Spartou nedařilo, ale nelitoval. "Jsem přesvědčen, že se prosadí. Je to odborník, který tvrdě pracuje," řekl Koželuh na adresu trenéra, kterého si vybral na střídačku seniorského týmu. Přiznal však, že preferoval Šindelovo setrvání u A-mužstva. "Můj názor byl konzervativnější," přiznal.

Sparta je srdeční záležitost

Jak to bude dál s jeho působením v čele APK LH, nebyl Koželuh momentálně schopen říci. "Zatím jsem nad tím neuvažoval a další vývoj může být různý. Vždy byl mojí prioritou klub, tohle bylo navíc, i když jsem to dělal rád," uvedl Koželuh. Podobná situace již v minulosti jednou nastala. Před lety šéfoval APK LH Bohumil Kožela, který mezi tím skončil své působení ve Zlíně.

Koželuh si v příštích dnech chce hlavně odpočinout. "Momentálně mám plnou hlavu starostí s předáním všech věcí na Spartě, ale pak bych si chtěl vzít pár dní volna," uvedl. Rád by však s holešovickým klubem dál spolupracoval. "Rád bych se na fungování klubu nějakým způsobem dál podílel. Sparta je pro mě srdeční záležitost," dodal Koželuh.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.