Hlavní obsah

Tragédie! posteskl si po čtvrté domácí prohře Zlína útočník Holík

Zlín

Můj dům, můj hrad? Pro hokejisty Zlína to neplatí, ani napočtvrté v sezóně na svém ledě nebodovali. V duelu s Libercem doplatili na mizerný výkon v úvodních dvou třetinách, po nichž jen díky výtečnému brankáři Kašíkovi prohrávali pouze 0:2. Vzepětí v poslední dvacetiminutovce už přišlo pozdě. Moravané stihli v přesilovce jen snížit a při pokusu o power play inkasovali do prázdné branky potřetí. Trápí se podobně jako před rokem, v extraligové tabulce zůstávají poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Zlína si zatím v nové sezóně mnoho radosti neužili.

Článek

„Je to tragédie," hlesl po závěrečné siréně zklamaný útočník Zlína Petr Holík. „Zase jsme začali trochu hrát až po vstřelené brance, naopak sami chybami soupeři góly nabízíme. V útočném pásmu jsme strašně pomalí, protihráči jsou všude aspoň o krok dřív. Jen pár dobrých momentů v zápase nestačí," posteskl si. Přiznal, že ani sám se sebou není vůbec spokojený. „Vždyť jsem od začátku sezóny ještě ani jednou neskóroval," štve Holíka.

Na zlínský zmar zareagovali zejména v prostřední dvacetiminutovce i fanoušci, z prořídlého hlediště se kromě pískotu ozývaly také hlasité pokřiky „My chceme hokej!" a „My chceme ševce!". Asistent trenéra Zlína Juraj Jurík tvrdil, že nespokojené reakce diváků na střídačce nevnímal. „Na to nebyl čas. Snažili jsme se s utkáním ještě něco udělat. V poslední části jsme zredukovali sestavu a počínali jsme si na ledě mnohem aktivněji, avšak na body to bohužel opět nestačilo," povzdechl si po třetí porážce v řadě.

Holík vyhlíží střetnutí, v němž by Zlíňané urvali aspoň bod. „Aby bylo od čeho se odrazit a drobnými krůčky se pak postupně posouvat výš," přál by si.

Liberečtí se naopak výhrou vyšvihli do čela extraligové tabulky. „Je na ni příjemný pohled, avšak po jedenácti kolech to zatím mnoho neznamená. Sezóna bude ještě hodně dlouhá. Každopádně to ale klukům dodá chuť do práce," přemítal spokojený kouč Severočechů Filip Pešán. „Ve Zlíně jsme byli dvě třetiny lepším mužstvem, poté jsme tlak domácích naštěstí přestáli," liboval si.

Reklama

Související témata: