Hlavní obsah

Pozvánka do reprezentace je skvělou motivací, líčil střelec Kubalík po výhře Plzně na ledě lídra

Liberec

Až hokejisté Plzně přeťali pět kol trvající vítěznou sérii Liberce a odvezli si z ledu lídra tabulky extraligy dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech. Západočeši dokázali nejen třikrát rychle srovnat těsný náskok soupeře, ale ještě necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby vedli. O výsledku rozhodli až při penaltovém rozstřelu, kdy se prosadil Johnson.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Plzně Dominik Kubalík střílí gól libereckému brankářovi Jánu Lašákovi.

Článek

Nejlepším hráčem Plzně byl vyhlášen mladý útočník Dominik Kubalík, autor dvou gólů. Ve střelecké tabulce má na svém kontě již jedenáct branek.

„Mám smíšené pocity. Na jednu stranu jsme rádi za vítězství, poněvadž nám vycházely brejky. Výkon po většinu zápasu ale nebyl optimální. Pokaždé jsme se přesto dostali z nepříznivého stavu. Měli jsme i štěstí. Můj druhý gól, to bylo vlastně jen plácnutí do puku z voleje a spadlo to tam. Ale snažím se střílet a všechno házet na branku a někdy puk skončí nečekaně v síti. Věřili jsme, že bychom mohli urvat tři body," líčil novopečený reprezentant. „V prodloužení to bylo nahoru- dolů a při nájezdech se vyznamenal brankář Machovský," podotkl Kubalík.

Na titul krále kanonýrů nemyslí

Před úterním srazem národního týmu předložil výbornou vizitku. „Už samotná nominace byla pro mě velkou motivací a zvedla mi sebevědomí. A že jsem byl vybrán společně s obráncem Jeřábkem z Plzně zrovna já, je i zásluha celého týmu. Myslím, že celkově hrajeme dobrý hokej. Těším se na první start za reprezentaci. Alespoň doufám, že přijde už na této mezinárodní akci," usmál se Kubalík.

Na titul krále extraligových střelců ani při současné formě nepomýšlí. „To by bylo moc troufalé. V lize jsou zkušenější kanonýři jako Viktor Hübl či Rosťa Olesz. Myslím, že tito dva budou určitě přede mnou," přemítal plzeňský útočník.

Jaké měl cíle před sezónou? „Hlavně jsem si přál, aby se nám dařilo jako týmu. Teď mám přání, aby to pokračovalo. Ale pořád je co zlepšovat, musíme být pokorní," pravil rozvážně Kubalík.

Západočechy podržel při samostatných nájezdech v Liberci brankář Matěj Machovský, který při nich ani jednou neinkasoval. „Snad jsem odčinil chybu z druhé třetiny. Byla tam špatná komunikace se spoluhráči a nestihl jsem se vrátit zpátky a byl z toho gól. Na penalty si věřím. Kluci dali gól a to stačilo. Liberec má výborné střelce, ale důležité bylo, že jsem si počkal na to, co udělají a povedlo se mi je vybruslit. Brankář nemůže mít obavy," popsal Machovský úspěšnou koncovku zápasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.