Hlavní obsah

Ölvecký přišel, viděl a psal historii ocelářského derby

Vítkovice

Ještě ve čtvrtek večer byl slovenský hokejista Peter Ölvecký hráčem Dukly Trenčín. Den nato se v dresu Vítkovic podílel gólem a asistencí na debaklu Třince v ocelářském derby. Jeho gól na 7:0 navíc přepsal historii vzájemných klání dvou odvěkých rivalů. Tak vysokou výhru si Vítkovice nad Třincem připsaly vůbec poprvé. „Lepší už to snad ani nemohlo být. Na stadiónu byla výborná atmosféra, uhráli jsme skvělý výsledek a ještě jsem si připsal gól i nahrávku. Jsem neuvěřitelně nadšený,“ radoval se třicetiletý útočník Vítkovic.

Foto: hc-vitkovice.cz

Slovák Peter Ölvecký posílil hokejisty Vítkovic.

Článek

Vaše angažmá se upeklo nezvykle rychle. Popište, jak se to všechno seběhlo?

Ve čtvrtek po obědě jsme se dohodli, v půl dvanácté večer jsem přijel do Ostravy a ještě ráno jsme vyřizovali všechny potřebné formality. To, že jsem mohl hrát už proti Třinci, vyšlo o fous.

K týmu jste se připojil jen pár hodin před utkáním. Jak jste se cítil mezi Romanem Szturcem a Petrem Strapáčem?

Byli jsme spolu ráno na rozbruslení, ale dali jsme tři góly, takže můžeme být velmi spokojení.

Výhra 7:0 nad Třincem je pro Vítkovice rekordní. Ještě nikdy svého rivala tak krutě neporazily. Vy jste dal ten rekordní gól, a i kdyby už jste nedal žádný, tak ve statistikách budete zapsaný navždy.

Jsem moc rád, že jsme přepsali historii. Sedmi nula, co k tomu jde víc říct. Hlavně, že si diváci užili zápas. Byla tady výborná atmosféra a moc jsem si to užil.

Přišel jste jako náhrada za Rostislava Olesze. Cítíte to taky tak?

Rosťa dal dvanáct gólů v patnácti zápasech, což je vynikající. Já se ale necítím jako náhrada za něj. Vítkovice potřebovaly posílit tým a věřím, že jim dokážu pomoct.

Kdy vás poprvé Vítkovice kontaktovaly?

Je to asi týden zpátky, co mi agent řekl, že o mě projevily zájem. Předložily hned konkrétní nabídku a pak to šlo už velmi rychle.

V létě jste hledal klub, kde byste mohl hrát. Zvažoval jste už tehdy českou extraligu?

Ano, chtěl jsem jít do Čech a nějaké nabídky i byly. Ale měl jsem zdravotní problémy a potřeboval jsem se dát dohromady. Teď vůbec nelituji, že to dopadlo takto. Věřím, že ve Vítkovicích to bude skvělé. Začátek byl parádní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.