Hlavní obsah

Třinecká série výher pokračuje i po zápase v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Hokejisté Třince vyhráli na ledě Karlových Varů 4:1 a připsali si tak již šesté vítězství za sebou. I díky dvěma gólům Jaroslava Kudrny tak Energie poprvé v sezóně v neděli prohrála v základní hrací době na svém ledě.

Článek

Oceláři se na západě Čech ujali vedení už ve druhé minutě Kudrnou, který překvapil nepříliš tvrdou střelou brankáře Mensatora. Pozornost domácí jedničky vyzkoušel i v páté minutě Peterek. Jeho protějšek Biegl, který se do sestavy Třince vrátil po zranění, se poprvé předvedl vzápětí, když musel likvidoval šanci Tvrdka.

Domácí se v úvodu nemohli dostat do toho tempa, ale od poloviny první třetiny začali nabírat na obrátkách. Ve 13. minutě v přesilovce nejprve Pech zblízka jen nastřelil gólmana Biegla, ale v pokračující akci Košťál již vyrovnal. Druhý gól Karlových Varů mohl přidat Machulda, ale udeřilo na druhé straně. Mensatora v přesilovce překonal Korhoň.

Jestliže v první třetiny hosté spíše vyčkávali, ve druhé přidali na aktivitě a byli mnohem aktivnější. Ve 23. minutě mohl podruhé skórovat Korhoň, ale tentokráte přestřelil. Domácí brankář poté zastavil i střelu Haška. V ojedinělé šanci se na druhé straně, dokonce v oslabení objevil Dvořák, kterého však zastavil faul soupeře.

Více v permanenci byl i nadále Mensator, kterého v samostatném nájezdu zkoušel překonat Kolusz, ale karlovarský gólman předvedl efektní zákrok. Neuspěli proti němu ani Zálešák s Tomasem. Samotný brankář ale na vše nestačil. Ve 49. minutě navíc potřetí inkasoval, když hosté vystihli úmysl karlovarské obrany a mohli se směle vrhnout do otevřeného prostoru - přihrávku Martynka pak s přehledem zužitkoval Peterek. Po čtvrtém střeleckém úspěchu hostů v 54. minutě, o který se postaral Kudrna, bylo definitivně rozhodnuto.

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Košťál (Skuhravý) - 2. Kudrna (Martynek), 19. Korhoň (Kroupa), 49. Peterek (Martynek), 54. Kudrna (Peterek). Rozhodčí: Bolina - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 2260.
Karlovy Vary: Mensator - Mudroch, Duben, Němec, Řezníček, Dobroň, Jiří Hanzlík, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - M. Dvořák, Kraft, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Balázs - Tvrdek, Pech, Borovanský. Trenér: Venera, Baďouček a Kněžický.
Třinec: Biegl - Tesařík, Výtisk, Seman, Pácal, Kroupa, Frolo - Razingar, Skořepa, Zálešák - Kudrna, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Tomas - J. Daneček ml., Kolusz, Hašek. Trenér: Juřík, J. Daneček st. a Mach.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.