Hlavní obsah

Bednář vystřelil Slavii výhru, ale zlobil se na rozhodčího

PRAHA

Slávistický útočník Jaroslav Bednář začíná opět dávat důležité branky a jeho trefa v závěru prodloužení posunula Pražany téměř po měsíci z posledního místa extraligy. Člen stříbrného týmu z letošního mistrovství světa v Rize zařídil přesně mířenou ránou druhé vítězství Slavie za sebou.

Foto: čtk

Hráči Slavie Praha Jaroslav Bednář (vlevo) a Petr Kadlec.

Článek

Uspět ve dvou po sobě jdoucích duelech se povedlo finalistovi uplynulého ročníku hokejové soutěže vůbec prvně v sezóně.

Ideální sestava 16. kola hokejové o2 extraligy podle redakce Sport.cz:
Hübl (Litvínov) - Píša (Parubice), Řezníček (K. Vary) - Bednář, Čermák (oba Slavia), Kolář (Pardubice).

"Dneska se k nám přiklonilo i štěstí. Já sám se v posledních zápasech cítím dobře. Musíme se ale pořád na naši situaci dívat reálně a zlepšit se ještě v obraně," řekl po utkání novinářům Bednář, který se trefil proti Zlínu dvakrát a vylepšil si pozici nejproduktivnějšího hráče týmu.

Devětadvacetiletému kanonýrovi se nelíbil výkon sudího Petra Boliny. Vyjádřil se na jeho adresu, přestože si je vědom, že se za to uděluje v nejvyšší soutěži pokuta.

"Hráči jsou také kritizováni, tak nevím, proč bych nemohl já. Když mě bodl protihráč do žeber a Bolina stál vedle, tak to nepískl. Nepotrestal ani zákrok na Čermáka, který měl krev v obličeji. Pak mě vyloučení za čistý 'hit'," připomněl Bednář své vyloučení na začátku závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. "Ať si vezmou kazety z NHL, aby viděli, jak se píská," dodal k sudím.

Spartu vychytal Hübl

Především díky brankáři Jaroslavu Hüblovi odolal Litvínov výpadům nejútočnější extraligové vozby - hokejistům Sparty. Litvínov šel zásluho Reichlova gólu z přesilovky do vedení hned v první minutě, pak se ale začal činit mladý brankář, který vychytával sparťanské střelce, až do 56. minuty, kdy se nechytalelnou bombou do šibenice trefil obránce Stehlík.

"Trefil to těsně kolem kalhot Jirky Šlégra, který se snažil, abych viděl. Puk mi splynul s jeho výstrojí a na poslední chvíli už jsem nestihl zareagovat," pověděl Hübl pro server hokej.cz. "Toto utkání patřilo k těm nejtěžším, které jsem zatím odchytal. Dá se srovnat s předcházejícím duelem ve Zlíně, kde nás domácí v poslední třetině také zatlačili," řekl mladý gólman, jenž v Litvínově prozatím hostuje z Kadaně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.