Hlavní obsah

Dopingový hříšník z olympiády se vrací. Za jaký klub bude hrát?

Bratislava

Byl jediným hokejistou, který byl na únorové olympiádě v Pchjongčchangu pozitivně testován na zakázanou látku. Třicetiletý Slovinec Žiga Jeglič vyfasoval od Arbitrážního soudu pro sport (CAS) osmiměsíční trest za použití fenoterolu. Flastr ale před pár dny vypršel a nyní účastník sedmi mistrovství světa hlásí návrat. Znovu bude nastupovat za Slovan Bratislava, se kterým se dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Profimedia.cz

Žiga Jeglič na tréninku národního týmu Slovinska.

Článek

„Žigu dokonale známe. Vedení klubu by mělo jeho příchod potvrdit v Moskvě. Chceme mu podat pomocnou ruku i po trestu, který dostal za užití nepovolené látky na zimní olympiádě v Koreji," řekl trenér bratislavského Slovanu Vladimír Országh. „Byl dlouho bez hokeje, ale poslední tři měsíce intenzivně každý den trénoval doma ve Slovinsku. Věříme, že se do toho rychle dostane," uvedl pro denník Šport.

Jeglič se vrací do známého prostředí. Za Slovan odehrál během sezón 2014–2017 hned 179 duelů s bilancí 75 bodů (26+49).

Na korejské olympiádě byl Jeglič pozitivně testován 16. února po zápase s Ruskem a činnost mu byla zastavena o čtyři dny později. Látka fenoterol byla obsažena v léku na astma, kterou hráči předepsal lékař národního týmu Slovinska. Medikament užíval bývalý hráč finského Ässatu Pori či švédské Södertälje delší dobu, ale nenahlásil ho jako terapeutickou výjimku.

Arbitrážní soud sice uznal, že šlo o méně závažné provinění plynoucí z nedbalosti, ale současně uvedl, že se sportovci „nemůžou schovávat za pochybení doktorů nebo jiných členů doprovodného týmu."

Reklama