Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Chabarovsk 3:0Kovář počtvrté v sezoně KHL nedostal gól

Moskva
Aktualizováno

Jakub Kovář počtvrté v sezoně Kontinentální hokejové ligy nedostal gól. V brance Jekatěrinburgu předčil v českém souboji dalšího reprezentačního gólmana Marka Langhamera a Avtomobilist porazil Chabarovsk 3:0.

Článek

Kovář zneškodnil 35 střel a Jekatěrinburg vyhrál čtvrtý z posledních pěti zápasů. Na Langhamera, který v neděli odchytal poslední zápas českého týmu v Moskvě proti Švédsku (1:3), šlo 36 pokusů a už ve třetí minutě jej v přesilovce překonal Anatolij Golyšev. Domácí útočník ziskem 178. kanadského bodu vyrovnal klubový rekord Alexeje Simakova. Další góly přidali Jevgenij Mozer a z další přesilovky Brooks Macek.

Další člen výběru Miloše Říhy na Channel One Cupu Andrej Nestrašil se gólem a asistencí podílel na výhře Magnitogorsku 4:3 po samostatných nájezdech nad Nižněkamskem. Český útočník v první třetině vyrovnal v přesilovce na 1:1 ze závaru před brankou. Ve druhé třetině byl na začátku akce, po níž Denis Paršin nastartoval gólem na 2:3 obrat, který už za 24 sekund podpořil vyrovnáním Maxim Matuškin.

Šestý gól v sezoně vstřelil Robin Hanzl. Spartak Moskva deklasoval 6:0 Podolsk, český útočník ve vlastním oslabení zvýšil na 4:0. Spartak se na Viťaz bodově dotáhl a je teď před ním pátý v Západní konferenci.

KHL:
Kunlun Red Star - Vladivostok 4:0
Jekatěrinburg - Chabarovsk 3:0 (Jakub Kovář čisté konto)
Magnitogorsk - Nižněkamsk 4:3 po sam. nájezdech (za domácí Nestrašil 1+1)
Ufa - Novosibirsk 2:3
Dinamo Minsk - Jaroslavl 2:3 v prodl.
Dynamo Moskva - Jokerit Helsinky 1:2 v prodl.
Petrohrad - Čerepovec 4:3 v prodl.
Spartak Moskva - Viťaz Podolsk 6:0 (Hanzl 1+0)
Dinamo Riga - CSKA Moskva 1:4

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.