Hlavní obsah

Nur-Sultan - Magnitogorsk 0:3Stav série 1:1Dva Nestrašilovy góly vynesly Magnitorgorsku vyrovnání série

Moskva/Praha

Dva góly Andreje Nestrašila nasměrovaly hokejisty Magnitogorsku k vítězství 3:0 na ledě Barysu Nur-Sultan, po němž Metallurg vyrovnal stav osmifinálové série KHL na 1:1. Čisté konto udržel Vasilij Košečkin, v úvodním utkání play off naopak vyhrál v neděli s nulou domácí Barys.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejista Andrej Nestrašil.

Článek

Nestrašil vstřelil první branku Magnitogorsku v letošním play off v 25. minutě, kdy přejel modrou čáru a poblíž mantinelu se opřel do puku. Jeho příklep skončil za zády kanadského gólmana Edwarda Pasqualeho. O dvanáct minut později si český útočník najel v přesilovce před branku, kde ho našla přihrávka autora druhého gólu hostů Sergeje Mozjakina.

Další dva osmifinálové zápasy proti druhému celku Východní konference odehraje Metallurg doma. Nestrašil dosud skóroval ve vyřazovací části Kontinentální ligy jen jednou, před dvěma lety se prosadil ještě v dresu Nižněkamsku.

Gól dal také David Sklenička z Jokeritu Helsinky, který doma i podruhé vysoko porazil Jaroslavl. Český obránce zakončil v 11. minutě rychlý protiútok trojice domácích hráčů střelou nad vyrážečku Ilji Konovalova a zvýšil na 2:0. Jokerit nakonec zvítězil 5:1, na první branku Lokomotivu v sérii přihrál Jakub Nakládal.

Osmifinále Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 2. zápasy:
Barys Nur-Sultan - Magnitogorsk 0:3 (Nestrašil 2+0), stav série 1:1
Omsk - Ufa 2:3 v prodl., stav série 1:1.
Západní konference - 2. zápasy:
Petrohrad - Viťaz Podolsk 4:3, stav série 2:0
Jokerit Helsinky - Jaroslavl 5:1 (Sklenička 1+0 - Nakládal 0+1), stav série 2:0.

Reklama

Související témata: